Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tentokrát to dopadlo dobře

CHOMUTOV - Ke krádeži nedošlo, Mladík porušil zákon.... 

Ke krádeži nedošlo
Chomutovští policisté přijali oznámení o krádeži telefonu. Žena z Mostu při výpovědi uvedla, že jí kdosi při jízdě trolejbusem odcizil z kapsy u bundy mobilní telefon za 4 tisíce korun. Tuto skutečnost potvrdila i dcera poškozené, která cestovala s ní. Vyšetřování krádeže policisté odložili, poškozená přišla oznámit, že svůj přístroj zapomněla v prodejně tabáku v obchodním domě . Telefon zde našla další zákaznice a v pořádku ho vrátila majitelce.
 
Mladík porušil zákon
Na Spořické ulici v Chomutově kontrolovala policejní hlídka projíždějící vozidlo Alfa Romeo. Za volantem seděl teprve 17letý mladík. Navíc kontrola odhalila, že Magistrát Chomutova mladíkovi vyslovil zákaz řízení motorových vozidel, který skončí až v červenci letošního roku. Jednání pachatele policie šetří jako maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Povedená kamarádka
Mladá žena z Chomutova zapůjčila svůj osobní automobil kamarádce. Pak ale zjistila, že jí chybí fotoaparát, který ponechala ve vozidle. Jako pravděpodobnou pachatelku označila právě kamarádku, 24letou ženu. Tentokrát jí ale došla trpělivost, neboť před časem již přišla o 1900 korun, které sebrala zmíněná žena. Případem se začala zabývat policie.
 
Dva požáry
Během víkendu řešili policisté dva požáry. Na odstavné ploše vedle domu v Jezerní ulici v Chomutově začalo hořet odstavené osobní vozidlo. Hasiči požár lokalizovali, vyšetřovatel se k příčině požáru nevyjádřil, toto bude předmětem dalšího vyšetřování. Nikdo nebyl zraněn, požár zničil celé vozidlo, škoda činí 50 tisíc korun. Policisté zahájili vyšetřování trestného činu poškození cizí věci. K druhému požáru vyjížděli policisté do obce Údlice. Tam hořel kontejner na odpad, obecnímu úřadu vznikla škoda za 6 tisíc korun. I v tomto případě je skutek vyšetřován jako poškození cizí věci. 
 
Firma jednala nepoctivě
Muž z okresního města zřejmě naletěl podvodníkům. U jedné místní firmy si v dubnu loňského roku objednal výrobu a montáž plastových oken. Jako zálohu na zakázku zaplatil hotovost ve výši 125 tisíc korun. Když se delší dobu nic nedělo, obrátil se na 29letého jednatele společnosti, který přislíbil
 nápravu. K výrobě a dodání oken však do dnešního dne nedošlo a zástupce firmy přestal s poškozeným komunikovat. Za podvod hrozí pachateli až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Doplatil na ochotul
Na svou pohostinnost doplatil 58letý muž z Klášterce nad Ohří. Po tři týdny nechával ve svém bytě přespávat ženu, kterou ani pořádně neznal. Ta se mu odvděčila tím, že požadovala zaplatit dva tisíce korun. Když muž odmítl, sebrala ze stolu odložený telefon a navíc muže fyzicky napadla. S výhrůžkami pak byt opustila. Poškozený se obrátil na místní oddělení policie a krádež oznámil.Po totožnosti pachatelky pátrají policejní hlídky.
10. ledna 2011
nprap. Marie Pivková
 
 

vytisknout  e-mailem