Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Terčem zájmu se stal mobilní sklad

Bruntál - firma přišla o nářadí za více jak 200 tisíc a další události 

Terčem se stal sklad s nářadím
Dne 2.10 2012 v době přibližně od 18:00 do 21:00 hodin doposud neznámý pachatel se zaměřil v obci Úvalno na stavební parcelu, kde byl volně odstavený mobilní přívěs, který slouží jako sklad nářadí stavební firmy. Pachatel poškodil na zajištěném přívěsu zámek a následně si tak zpřístupnil cestu dovnitř skladu. Odtud odcizil na šestnáct kusů různého pracovního ručního nářadí. Jednalo se například o vrtací kladiva, příklepové vrtačky, motorové pily, brusky a další nářadí.  Předběžně byla stavební firmou vyčíslena škoda okolo 200 tisíc Kč. Na místo byl rovněž vyžádán i policejní psovod se svým služebním psem, který vypracoval pachovou stopu vedoucí od místa činu.  
 
Únik paliva z nádrže
Dne 4.10.2012 okolo 04:45 hodin došlo na silnici mezi obcí Krásné Loučky a Krnov k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem Opel-Combo jedoucím ve směru od Krnova a nákladní soupravou MAN s návěsem, která jela v opačném směru. Řidič jedoucí v osobním vozidle přejel středovou podélnou čáru souvislou a vyjel do levé jízdní poloviny. Zde při průjezdu pravotočivou zatáčkou zachytil levou přední částí opelu o levý roh protijedoucího tahače. Následkem střetu došlo k úniku paliva z proražené nádrže tahače. Z tohoto důvodu byla komunikace od 05:00 do 7:10 hodin uzavřena. Byl proveden odklon dopravy. Dechová zkouška na alkohol byla provedena u obou řidičů s negativním výsledkem. Ke zranění zúčastněných osob nedošlo.
 
 
Skončil na záchytce
Dne 3.10. 2012 okolo 18:00 hodiny v Bruntále na ulici Sladovnická  před místní restaurací se bavil 25letý muž tím, že zde skákal po kapotě a močil na osobní motorové vozidlo Nissan Almera, které zde bylo zaparkované. I po příjezdu hlídky na místo muž pokračoval ve svém chování a neuposlechl opakované výzvy policistů, aby zanechal tohoto protiprávním jednání.  Následně byl zajištěn a podrobil se dechové zkoušce na alkohol, která vykázala hodnotu 2,89 promile.  Jelikož byla důvodná obava, že ve svém jednání bude pokračovat a vzhledem k jeho velmi silné opilosti byl převezen do PAZS Opava.
Muž je v současné době podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku.
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 za 3.10.2012
 

vytisknout  e-mailem