Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Teta se synovcem okradli mladíka

MOST - Vzali mu mobil s penězi; Příčinu úmrtí psa objasní pitva; Zloději kradou plechy, naftu i nářadí. 

 O mobil a peníze přišel tento týden mladík z Litvínova. V Mostě byl na diskotéce, a když se vracel domů, tak se na něj nalepila neznámá žena, která po něm chtěla půjčit peníze a mobil. Mladík se neodbytné ženy chtěl zbavit a hodlal si mobilem přivolat taxík. Žena mu náhle mobil vytrhla z ruky a následně řekla svému příbuznému, který se u ní objevil, aby mladíkovi prohledal kapsy, zda v nich nemá peníze. Poté z místa odešli. Povedená dvojice zašla poté do herny, kde je zastihla policejní hlídka a zadržela je. Policisté u ženy našli jen 200 korun, které měl mladík v pouzdře u mobilu. Telefon však již policie nezajistila. Žena ho totiž stihla cestou do restaurace prodat náhodné osobě. Ke zranění mladíka nedošlo. Ten utrpěl hmotnou škodu ve výši 2 700 korun. Policisté 49leté ženě z Mostu, která byla již za krádež odsouzena a potrestána, sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže na osobě. I její 18letý synovec si od policie odnesl stejný záznam.


 

Příčinu úmrtí psa objasní pitva

Mostecká policie šetří případ podezření z týrání zvířat. Asi pětiměsíční pes blíže nezjištěné rasy tento týden zemřel poté, co byl v ulici Chomutovská nalezen před domem. Pes zemřel při převozu k veterináři. Zda byl pes týrán, je v současné době předmětem šetření. Provedenou prohlídkou psa bylo zjištěno, že pes byl ve špatném stavu. Policie si vyžádala provedení pitvy ke zjištění příčiny úmrtí psa. Mostečtí policisté nyní provádí výslechy obyvatel domu k objasnění okolností smrti pejska.


 

Policisté kontrolovali nákladní auta a autobusy

Dopravní policisté včera na silnicích mosteckého okresu kontrolovali motorová vozidla v rámci krajské dopravní bezpečnostní akce. Hlídky se zaměřily především na nákladní a autobusovou dopravu. Policisté zastavili celkem 68 vozidel, zjistili 40 přestupků v dopravě a za 29 z nich uložili řidičům pokuty ve výši 11 200 korun. V sedmnácti případech řidiči překročili stanovenou rychlost. Tři účastníci silničního provozu nebyli během jízdy připoutáni. Pokutu dostal i jeden chodec za porušení předpisů. Osm řidičů porušilo předpisy pro nákladní přepravu. U třech vozidel zjistili muži v uniformách nevyhovující technický stav.


 

Ze střechy hotelu zmizely měděné plechy

Zatím neznámí pachatelé včera v podvečerních hodinách kradli plechy ze střechy jednoho mosteckého ubytovacího zařízení. Správce objektu slyšel podezřelý zvuk a poté, co vyšel ven, lapkové se dali na útěk. Prohlídkou zařízení zaměstnanec zjistil, že ze střechy vrátnice zmizelo několik plechů z mědi. Poškozený majitel vyčíslil hmotnou škodu na částku 16 000 korun. Případ nyní vyšetřují mostečtí policisté.


 

Peněženky mění své majitele

Dva případy krádeží peněženek ze včerejška šetří mostecká policie. Jedna Mostečanka v supermarketu při krájení chleba položila na pult peněženku. Stačila chvilka nepozornosti a žena ji tam zapomněla, což zjistila až u pokladny. Tento případ měl příjemnou dohru pro poškozenou. Peněženka i s doklady byly ženě vráceny zpět, k žádné škodě nedošlo. Druhá žena přišla o peněženku v nestřeženém okamžiku. V salónu hovořila s neznámým mužem u pultu, kde měla svoji kabelku. Po jeho odchodu zjistila, že jí z kabelky zmizela portmonka s finanční hotovostí a osobními doklady.


 

Řidič se před jízdou pravděpodobně napil

Hlídka hamerských policistů kontrolovala řidiče osobního vozidla, který jel z parkoviště. Policisté měli podezření, že muž je pod vlivem alkoholu, což odmítl. Provedená dechová zkouška však potvrdila pravý opak. Muž nadýchal přes 1,5 promile alkoholu. Policie motoristovi zadržela řidičský průkaz a sdělila mu ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návyková látky.


 

V Hamru zloděj vykradl prázdný byt, v Mostě se lapka do bytu nedostal

Hamerští policisté šetří případ krádeže vloupáním do neobývaného bytu v panelovém domě v Janově. Neznámý poberta do bytu, který je v rekonstrukci, vnikl a odcizil vodovodní baterie v koupelně i v kuchyni a odnesl i nářadí, které v pokoji našel. Poškozený majitel vyčíslil škodu na tři tisíce korun. Na sídlišti Výsluní v Mostě se tento týden neznámý pachatel pokusil vniknout v podvečerních hodinách do bytu. Nakonec se mu to nepodařilo. Po sobě zanechal poškozené dveře, čímž způsobil škodu za více jak dva tisíce korun.


 

Stavbařům ukradl nářadí

Mostecká policie obvinila z přečinu krádeže vloupáním 25letého muže z Litoměřicka. Muž měl ve druhé polovině měsíce října vniknout do stavebního kontejneru na sídlišti Pod Šibeníkem u panelového domu, kde probíhá zateplení. V nočních hodinách se do buňky dostal násilím a poté z ní odcizil míchadlo, vrtací kladivo a vrtačku v hodnotě 13 tisíc korun. Policisté zajistili z odcizených věcí jen míchadlo. Obviněný muž je stíhán na svobodě.


 

Nádrže náklaďáků byly prázdné

Nepříjemné zjištění čekalo dva řidiče nákladních aut, kteří našli nádrže vozidel prázdné. Postarali se o to zloději, kteří pohonné hmoty odčerpali. Z vozidla značky Mercedes v Souši v noci na čtvrtek lapka odcizil 350 litrů nafty a způsobil škodu za 14 000 korun. Řidič spal v kabině vozu a až ráno odhalil, že obě nádrže jsou porušené a prázdné. Možná stejný lapka téže noci kradl naftu z nákladního auta VW Transportér na parkovišti v ulici Františka Malíka. Majitel vyčíslil škodu na 2 500 korun. Oba případy šetří mostecká policie.


 

pprap. Ludmila Světláková

Most 1. listopadu 2013


 


 

vytisknout  e-mailem