Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE-Těžce zraněná žena na čerpací stanici

KRAJ - Z pokusu vraždy byl obviněn 22letý cizinec. 

AKTUALIZACE 18. 2. 2014, 14:30

Okresní soud akceptoval návrh na uvalení vazby a obviněný 22letý cizinec je stíhán vazebně.

AKTUALIZACE 17.2.2014, 15:15

Dnes v odpoledních hodinách po provedení všech potřebných vyšetřovacích úkonů zahájil vyšetřovatel trestní stíhání 22letého cizince, kterého obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu pokusu vraždy s loupežným motivem, spáchané s přechozím rozmyslem.

Cizinec se k jednání v plném rozsahu doznal. Z provedeného vyšetřování je zcela zřejmé, že na čerpací stanici přišel s úmyslem zmocnit se finanční hotovosti za každou cenu. Ženu velmi brutálním způsobem napadl a způsobil jí vážná mnohočetná bodnořezná zranění hlavy, trupu a krku, která byla a stále jsou, dle vyjádření lékařů, život ohrožující.
 
Po té, co odcizil finanční hotovost v řádech několika tisíc korun, zanechal na zemi vážně zraněnou ženu a z místa činu odešel.
Intenzivní pátrací akce, která se okamžitě rozjela, byla ukončena po necelých deseti hodinách zadržením tohoto muže.
 
Vyšetřovatel bude v nejbližších hodinách zasílat k rukám státního zástupce podnět na jeho vzetí do vazby.
 
Za tento trestný čin hrozí pachateli v případě odsouzení trest odnětí svobody na 15 až 20 let, případně i trest výjimečný.

 

AKTUALIZACE 17.2.2014, 9:00

Včera v podvečer, necelých deset hodin po činu, královéhradečtí policisté zadrželi 22letého cizince, který je z loupežného přepadení podezřelý. V současné době je umístěn v policejní cele a kriminalisté s ním budou provádět potřebné úkony, které by měly vést k jeho obvinění.


 Dnes před devátou hodinou ranní přivolal náhodný svědek pomoc zraněné ženě, která pracuje na čerpací stanici v České Skalici na Náchodsku. Žena utrpěla bodnořezná zranění, která nebudeme v tuto chvíli specifikovat. Žena je nyní v péči lékařů.

Na místo se okamžitě dostavila výjezdová skupina. Kriminalisté kromě opatření, které by měly vést ke ztotožnění a dopadení doposud neznámého pachatele, který ji měl zranění způsobit, ohledávali místo činu, zajišťovali stopy a prováděli veškeré potřebné úkony. Mají stanoveno několik vyšetřovacích verzí, které v tuto chvíli ale nebudeme s ohledem na začátek vyšetřování také blíže specifikovat. 

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 16.2.2014, 13:00

Odkazy do noveho okna

ČS Česká Skalice

ČS Česká Skalice 

Detailní náhled

ČS Česká Skalice 16.2.2014

ČS Česká Skalice 16.2.2014 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem