Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Těžká nehoda motorkáře

ÚO Bruntál - sportovní stroj se zaklínil za kolo avie a začal hořet a jiné zprávy  

Vloupání se do herny
Mezi půlnocí a šestou hodinou ranní dne 25.11.2011 došlo ve Městě Albrechticích k vloupání do herny na ulici Čs. Legií. Prozatím neznámý pachatel vypáčil dveře objektu a vnikl dovnitř. Poškodil zásuvku pod barovým pultem a odcizil drobné mince a bankovky v celkové hodnotě přes 8 tisíc Kč. Poté přešel do zadní části provozovny a vypáčil jeden z hracích automatů. Zde odcizil další finanční hotovost ve výši 2 tisíce Kč. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč odcizením peněz, na poškození zařízení bude vyčíslena škoda dodatečně. Šetří OOP Město Albrechtice.
 
Na chrysleru způsobil škodu 30 tisíc
V Úvalně v době od 24. do 25.11.2011 u jednoho z rodinných domů poškodil úmyslně pachatel zaparkované vozidlo Chrysler. Na celém laku a světlech auta způsobil různě dlouhé a hluboké rýhy a propíchl přední pneumatiky. Majiteli způsobil škodu ve výši 30 tisíc Kč.  
 
Z obývacího pokoje zmizela elektrická pila
Probíhající rekonstrukce rodinného domu v Krnově na ulici B. Němcové využil prozatím neznámý pachatel a vnikl v průběhu dopoledne 24.11.2011 do neuzamčeného objektu. Z obývacího pokoje odcizil elektrickou šavlovou pilu zn. Mitwokee. Majiteli způsobil škodu přes 10 tisíc Kč.
 
Odložené věci ve vozidle přilákaly zloděje
Odložené kabelky za sedadlem řidiče přilákaly zloděje, který během patnácti minut v pátek 25.11.2011 vnikl do zaparkovaného vozidla Ford na parkovišti u obchodního domu na ulici Revoluční v Krnově. Rozbil okno automobilu a vzniklým otvorem vzal jednu z kabelek, ve které byly doklady, osobní věci poškozené a kilogram vepřového masa. Z druhé tašky odcizil peněženku s platební kartou a finanční hotovostí 400 Kč. Svým jednáním způsobil majitelům celkovou škodu 2 400 Kč.
 
Do stolárny šel pro pokladničku
Od 24. do 25.11.2011 v Břidličné na ulici U Hřiště vnikl pachatel přes okno do stolárny. Zde se volně pohyboval a v jedné ze skříněk odcizil příruční pokladničku v hodnotě 500 Kč, ve které však nebyla žádná finanční hotovost. Poškozením způsobil pachatel škodu 500 Kč. Šetří OOP Rýmařov.
 
Odcizení vozidlo nalezeno v Polsku
Oznámení o vloupání do skladovací haly a odcizení nákladního vozidla Avia oznámil albrechtickým policistům 60letý muž v sobotu 26.11.2011. V Osoblaze na ulici Nádražní násilně vnikl pachatel do haly, kterou prohledal. Zde se nacházely také zaparkované neuzamčené stroje, ve kterých byly klíčky v zapalování. Pachatel toho využil a odcizil nákladní vozidlo Avia v hodnotě 40 tisíc Kč. S sebou také vzal barel 50 litrů polysyntetického oleje, 10 litrů nemrznoucí kapaliny, 10 litrů převodového oleje a vodní čerpadlo. V průběhu šetření odcizené vozidlo nalezli polští kolegové na jejich území. Nepoškozený automobil byl následně předán majiteli. Způsobená škoda činí přes 52 tisíc Kč.
 
Nafta stále v kurzu
Odcizení nafty ze tří zaparkovaných vozidel nyní šetří krnovští policisté. V době od 25. do 26.11.2011 vnikl pachatel v areálu firmy na ulici K. Čapka do tří nákladních automobilů. Poškodil víka nádrží a odčerpal celkem 90 litrů nafty. Škoda činí 3150 Kč.
 
Z chalupy zmizely nejen starožitnosti
Škodu přes 43 tisíc Kč způsobil pachatel majitelce rekreační chalupy v Krasově. V době od 16. do 26.11.2011 přelezl oplocení pozemku, rozbil okno a vnikl dovnitř. Odnesl si porcelánové nástěnné hodiny, starožitné žehličky, váhy s mosaznými miskami i se závažím, obraz, vzduchovku, plechové a kovové mlýnky, růžence, barometr, vyřezávaný penál, starožitné kříže, krbové hodiny, vyčiněné kůže, paroží a jiné věci. Při ohledání místa policisté nalezli venku pod oknem vzduchovku, kterou vrátili majitelce.
 
NEHODY
V průběhu víkendu dopravní policisté šetřili dvě nehody. Obě se staly v neděli 27.11.2011 v Rudíkovech a to kousek od sebe. Jedna bohužel skončila těžkým zraněním motorkáře. U dalších tří jsme v průběhu víkendu prováděli asistenci.
Nehoda s těžkým zraněním motorkáře
nehoda motorkáře.JPG
V neděli 27.11.2011 ve 13,35 hodin mezi obcí Třemešná – Rudíkovy a Město Albrechtice došlo ke střetu motocyklu Yamaha s nákladním vozidlem Avia, který jel s přívěsem. 22letý řidič sportovního motocyklu měl začít za zhoršených klimatických podmínek, pravděpodobného oslnění sluncem, předjíždět nákladní vozidlo, které dávalo znamení o změně směru jízdy vlevo a to na místo ležící mimo komunikaci. 51letý řidič avie se při odbočení nepřesvědčil, že je předjížděn a v levé jízdní polovině došlo k bočnímu střetu motocyklu s levým bokem kabiny nákladního auta. Po střetu se motocykl i s mladým řidičem zaklínil za levé přední kolo avie a došlo k zahoření sportovního stroje. Řidič nákladního auta ve spolupráci s dalším projíždějícím řidičem požár ihned uhasili a zaklíněného mladíka vyprostili. Ten však utrpěl těžká zranění, pro která musel být letecky transportován do nemocnice v Ostravě. Při šetření nehody policisté zjistili, že motorka měla sjetý dezén pláště pneu pod přípustnou mez. U řidič nákladní soupravy jsme zjistili, že nemá příslušné řidičské oprávnění, je držitelem řidičského průkazu pouze pro skupinu A1 a B. Způsobená škoda na vozidlech činí 110 tisíc Kč.
 
 Nedodržení vzdálenosti
Pár metrů od výše uvedené vážné nehody došlo ve 13,45 hodin k dalšímu střetu dvou osobních vozidel. 59letý řidič vozidla Forman nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do zadní části před ním jedoucího vozidla Mercedes, které řídila 33letá žena. Řidička v místě zpomalila z důvodu jiné dopravní nehody. Při nehodě došlo k lehkému zranění staršího řidiče. Dechové zkoušky u obou účastníků byly s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí 60 tisíc Kč. 
                                                                                            

komisař por. Bc. Tušková P.

pisbr♦mvcr.cz

28.11.2011

vytisknout  e-mailem