Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Těžké ublížení na zdraví

KARLOVARSKO – Z pachatele se stal poškozený.  

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře sdělili podezření ze spáchání přečinů Výtržnictví a Ublížení na zdraví ve stádiu pokusu 39letému muži z Ostrova. Ten na konci měsíce června v Karlových Varech v ulici Závodu míru přistoupil k 41letému muži, který seděl na lavičce společně se svým známým. Promluvil na něj a odhrnul si oděv, pod kterým měl nůž a začal po něm sahat.
 
Jednačtyřicetiletý muž z obavy, že nůž použije, do něj strčil a společně upadli na zem. Při potyčce došlo k pořezání ruky 41letého muže. Podezřelý neustále držel nůž v ruce a snažil se ho použít. Známý poškozeného ho však zastavil a odvrátil útok. Poté útočník z místa utekl.
 
Poškozený muž poté kvůli řeznému poranění musel vyhledat lékařské ošetření. V případě prokázání viny hrozí podezřelému až tříletý trest odnětí svobody, (viz případ zveřejněný dne 22. 8. 2014).
 
Tohoto jednání si měli všimnout dva dělníci provádějící práce na blízké stavbě ve věku 27 a 38 let, kteří pachatele dostihli u místní kavárny a ve vstupní chodbě tohoto 39 letého muže napadli. Opakovanými údery pěstí a kopy do různých míst těla mu způsobili těžká poranění, se kterými musel být hospitalizován v Karlovarské nemocnici.
 
S těmito muži zahájili karlovarští kriminalisté trestní stíhání, kdy je podezírají ze spáchání zvlášť závažného zločinu Těžké ublížení na zdraví a z přečinu Výtržnictví. V případě prokázání viny jim tak hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
 
nprap. Zuzana Týřová
nprap. Kateřina Krejčí
4. 9. 2014

vytisknout  e-mailem