Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Těžké ublížení na zdraví a nebezpečné vyhrožování

SOKOLOVSKO – Hrozí mu až desetileté vězení.  

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 30letého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu Těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinu Nebezpečné vyhrožování.

Toho se obviněný muž měl dopustit v úterý 24. ledna ve večerních hodinách u Nového Sedla na Sokolovsku. Zde v rodinném domě mělo nejdříve dojít ke slovní rozepři mezi obviněným a jeho 51letým otcem, který měl do obviněného strčit a dát mu facku.

Poté obviněný muž odešel z místnosti. Po pár minutách se vrátil zpět a držel v ruce vidle, kterými svého otce napadl do obličeje. Když upadl na zem, tak ho obviněný ještě napadl do obličeje několika údery pěstí a křičel u toho, že ho zabije. Poté z domu utekl. Po chvíli se muži povedlo vstát a následně utéct z domu k sousedovi, přivolat si pomoc.

Po přijetí oznámení ihned policejní hlídka vyjela na místo a začala pátrat po podezřelém muži. Toho se podařilo kolem půlnoci vypátrat a zadržet.

Napadený muž utrpěl mnohačetná zranění, která si vyžádala lékařské ošetření v nemocnici i s následnou hospitalizací.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce návrh akceptoval. Během dnešního dne bude soudce rozhodovat o uvalení vazby.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na 10 let.

DODATEK:

Soudce dnes obviněného muže poslal do vazby. Policisté ho eskortovali do vazební věznice.  

nprap. Kateřina Krejčí
27. 1. 2017

vytisknout  e-mailem