Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Těžké ublížení na zdraví - doplnění

Kriminalisté pátrají po totožnosti muže, který udeřil poškozeného do obličeje a způsobil mu těžké zranění. Poznáte podezřelého? 

Událost mezi oběma muži se odehrála ve čtvrtek 17. srpna v zadní části parku za kostelem na Náměstí 14. října v dopoledních hodinách. Kolem půl jedenácté si tam neznámý muž vzal telefon, který měl poškozený volně na lavičce a pravděpodobně si ho chtěl nechat. Poškozenému se to nelíbilo, vzal si ho zpět a měl se k odchodu. Po několika krocích se však otočil a v tu chvíli ho podezřelý udeřil do pravého oka, až spadl na zem.

Zranění si vyžádalo neodkladné ošetření a následný operativní zákrok na oční klinice. Následky si poškozený ponese do konce života.

V souvislosti s případem pátráme po muži, který je zachycen na kamerových záznamech, pokud ho poznáváte, kontaktujte prosím linku 158. Děkujeme. Výzva platí i pro samotného muže, aby se v rámci objasnění této události dostavil na kteroukoli pražskou služebnu.

Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví, za což v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský - 4. září 2023

Doplnění: Kriminalisté prověřováním případu, při kterém poškozený vlivem napadení neznámého pachatele přišel o oko, zajistili další kamerové záznamy, na kterých je útočník dobře vidět z profilu. Z tohoto důvodu se prostřednictvím médií opět obracíme na širokou veřejnost s žádostí o spulupráci při pátrání po tomto pachateli. Pokud ho poznáváte nebo víte kde se nachází, kontaktujte prosím linku 158. Děkujeme.

por. Mgr. Jan Rybanský - 25. říjen 2023

Odkazy do noveho okna

foto - doplnění

foto - doplnění 

Detailní náhled

foto - doplnění

foto - doplnění 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem