Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Těžkooděnci zachraňovali

Policisté speciální pořádkové jednotky poskytli první pomoc zraněným při vážné dopravní nehodě. 

Ve středu kolem devatenácté hodiny se stala vážná dopravní nehoda na křižovatce ulic Mariánská, Lhotecká a U Kamýku v Praze 4. Řidič autobusu městské hromadné dopravy č. 150  tam narazil přední částí vozu do dvou mladých žen, které v tu chvíli přecházely přes silnici.

Po nárazu řidič prudce zabrzdil, až někteří z cestujících popadali na podlahu mezi sedačky. Ve voze v tu chvíli byli i dva policisté, členové speciální pořádkové jednotky, kteří mířili do zaměstnání. Po nárazu se rychle zorientovali a přesvědčili se, že cestující v autobuse nejsou viditelně zraněni, pouze otřeseni. Následně vyběhli ven, aby zjistili stav slečny, kterou viděli skrz okna, sedící na silnici. Při vystupování si všimli i dívky uvězněné pod koly vozu. Oběma okamžitě poskytli neodkladnou první pomoc a zraněnou vyprostili zpod autobusu. V ošetřování nadále pokračovali, zajistili teplotní komfort ženy a neustále kontrolovali její zdravotní stav, a to až do příjezdu vozů rychlé záchranné služby. Záchranáři si zraněné dívky  převzali do své péče a následně převezli do nemocnice.

Po celou dobu záchrany pomáhala mužům zákona, z nichž jeden „funguje“ ve speciální jednotce jako zdravotník, také zdravotní sestra  ve volnu a operátorka rychlé záchranné služby, která instruovala přítomné prostřednictvím telefonu.

Policisté následně ztotožnili svědky události a předali informací dopravním policistům. Poté pokračovali v cestě do zaměstnání na noční službu.

Nehodu si následně převzali kriminalisté z odboru vyšetřování dopravních nehod, kteří budou zjišťovat okolnosti nehody a míru zavinění jednotlivých účastníků.

por. Mgr. Jan Rybanský - 24. ledna 2019

vytisknout  e-mailem