Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tikající balík na jedné trutnovské poště

TRUTNOVSKO - Naštěstí se jednalo o planý poplach, balík obsahoval dětské hodiny! 

Včera v půl páté odpoledne jsme na tísňové lince 158 přijali oznámení týkající se velkého tikajícího balíku, který se nachází na jedné trutnovské poště.

Na místo okamžitě vyrazila hlídka trutnovských policistů, policisté ze skupiny dopravních nehod, policejní psovodi, hasiči a samozřejmě i záchranáři.

Policisté se po příjezdu na místo zkontaktovali s oznamovatelkou, vizuálně prohlédli poštovní zásilku a poté z budovy evakuovali tři desítky osob. Z bezpečnostních důvodů jsme společně s hasiči označili bezpečnostní zónu kolem nemovistosti policejní páskou "zákaz vstupu".

Díky dobré spolupráci a komunikaci s pracovnicemi se přivolaným policistů do hodiny podařilo přivést na místo majitku balíku, která ho za přítomnosti policistů v půl šesté otevřela.

Příjemným překvapením pro všechny zúčastněné bylo zjištění, že balík místo nástražného výbušného systému obsahuje jen hračky a dětské růžové tikající hodiny!

Z těchto důvodů operační důstojník přivolaného pyrotechnika, který byl v té době na cestě, odvolal a místo bylo opět zpřístupněno všem. Nikdo během tohoto opatření nebyl zraněn.

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
24. 1. 2017, 10:00

vytisknout  e-mailem