Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tisíce korun prohrál na automatech

MOST - Peníze ukradl s kasou ve večerce, kam se vloupal; Žhář z Lounska zapálil další dva kontejnery; Házel plechovky na projíždějící auto. 

Muž z Lounska má na svědomí požáry dalších dvou kontejnerů

Muž z Lounska, kterého nedávno policie obvinila z trestného činu poškození cizí věci pro zapálení dvou kontejnerů, je opět vyšetřován ve zkráceném přípravném řízení kvůli zapalování plastových nádob na odpadky. Policisté dalším šetřením zjistili, že muž má na svědomí požár dalších dvou kontejnerů. Stejným způsobem pomocí zapalovače a papíru založil požáry v mosteckých ulicích J. Vrchlického a V. Nezvala. Poté z místa raději rychle zmizel. Požáry lokalizovali hasiči. Poškozené firmy vyčíslily škodu na částku 18 tisíc korun. Policie 19letému mladíkovi sdělila podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. 

 

Odcizené peníze prohrál na automatech

Policie v Mostě odhalila pachatele, který se měl minulý měsíc vloupat do jedné večerky v Mostě. V nočních hodinách 26letý Mostečan vnikl za použití násilí do prodejny, kdy zdolal mříž a poté i uzamčené dveře. Uvnitř odcizil pokladnu s finanční hotovostí. Venku pak kasu otevřel a našel v ní několik tisíc korun. S penězi zamířil do jedné herny, kde údajně všechny peníze prohrál na automatech. Poškozenému majiteli tak zanechal škodu ve výši 12 500 korun. Muž kradl i přesto, že byl loni odsouzen za krádež a letos se z vězení vrátil. Policie ho obvinila z přečinu krádeže a poškození cizí věci, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

 

Potkal kamaráda, pozval ho na pivo, ten ho pak okradl o mobil

Nepěkně se zachoval 31letý muž z Mostu. Potkal svého kamaráda, který ho pozval na pivo. Poté spolu popíjeli. Muž na chvíli usnul, čehož Mostečan využil a z přední kapsy u kalhot mu měl odcizit mobilní telefon. Poté z restaurace odešel. Poškozený po probuzení zjistil, že nemá telefon a krádež mobilu oznámil policii. Ta následným šetřením zjistila, kdo se stal jeho novým majitelem. Bohužel ne na dlouho. Odcizený mobil obviněný prodal na ulici neznámému muži. Vyšetřovatel 31letého Mostečana obvinil z přečinu krádeže na osobě.    

 

Na projíždějící auto vhodil záměrně ze svého vozu plechovku

Dlouhodobé spory s jedním mužem řešil nepochopitelným způsobem 32letý Litvínovan. Ve dvou případech poškodil motorové vozidlo, ve kterém jel poškozený. Pokaždé za jízdy, když ho míjel ve svém autě, otevřel okénko a poté na projíždějící vůz vhodil plechovku. Předmět poškodil automobil, který patří jedné společnosti. Výtečník způsobil svým jednáním hmotnou škodu ve výši 20 tisíc korun. Vyšetřovatel mostecké policie muže obvinil na základě výsledků šetření z přečinu poškození cizí věc a stíhá ho na svobodě. 

 

nprap. Ludmila Světláková

Most 26. listopadu 2015

 

vytisknout  e-mailem