Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Tisková konference dne 28. června 2010

Zapojení tří měst do projektu „Plzeňský kraj – bezpečný kraj“  

Města Domažlice, Rokycany a Tachov se zapojila do projektu „Plzeňský kraj – bezpečný kraj.“ Po pěti měsících od slavnostního podpisu „Deklarace o vzájemné koordinaci a spolupráci v oblasti bezpečnosti“ je tak úspěšně završena přípravná fáze projektu. Přistoupení těchto měst do projektu by mělo přinést všem subjektům zlepšení vzájemné spolupráce, stejně jako účelné a hospodárné využívání dostupných prostředků, a to s cílem dosažení příznivého stavu v oblasti bezpečnosti na území Plzeňského kraje.
Při této příležitosti proběhla dne 28. června 2010 v budově Krajského úřadu Plzeňského kraje slavnostní tisková konference, které se zúčastnili hejtmanka Plzeňského kraje, doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc., ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, brig. gen. JUDr. Miloslav Maštera, představitelé měst Domažlice, Rokycany a Tachov a další významní hosté, mezi které patřil například doc. Ing. Josef Průša, CSc. rektor Západočeské univerzity.
Na tiskové konferenci hejtmanka Plzeňského kraje oznámila, že webový portál www.bezpecnykraj.cz bude oficiálně spuštěn dne 1. července 2010. Lidem se tak otevře další možnost, jak vyřešit či se podílet na řešení případných problémů dotýkajících se veřejného pořádku a obecně bezpečnostní situace v našem kraji. Kromě možnosti obrátit se na svého policistu, strážníka či zastupitele telefonicky či jejich osobní návštěvy je nově možné využít představený webový portál. Zde mohou občané prostřednictvím emailu nebo veřejné poradny elektronicky zkontaktovat odpovědné osoby svého bezpečnostního okrsku a podělit se s nimi o své problémy, poznatky, náměty či informace. Předností je jednoduché a přehledné členění webového portálu a dále snadný způsob předání informace přímo příslušné organizaci a instituci. Krajský úřad Plzeňského kraje a Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje, společně s městy a obcemi, které se do projektu zapojily, tak umožní občanům v Plzeňském kraji přímo ovlivňovat budoucí vývoj v této oblasti. Portál umožní občanům aktivně se spolupodílet na zlepšování bezpečnostní situace v jejich nejbližším okolí. Poskytne jim ale také velké množství zajímavých informací zejména z oblasti veřejného pořádku, včetně nejnovějších aktualit, informací a kontaktů.
Doc. Ing. Josef Průša, CSc. seznámil oficiálně účastníky tiskové konference se záměrem Západočeské univerzity aktivně se zapojit do projektu a doplnil, že již byly zahájeny první přípravné kroky, aby se tak stalo.Mezi základní funkce, jejichž naplnění je cílem projektu, patří nejen funkce socializační, komunikační a informační, ale i funkce vzdělávací. Důležitou oblastí projektu je rovněž provádění různých analýz, šetření a výzkumů. A právě zde lze předpokládat široké pole působnosti pro pracovníky a studenty univerzity.
Projekt „Plzeňský kraj – bezpečný kraj“ navázal na projekt „Bezpečné město Plzeň“, který je již od počátku roku 2009 realizován na území statutárního města Plzeň. Cílem projektu „Plzeňský kraj – bezpečný kraj“ je rozšířit tuto praxi na území celého Plzeňského kraje.
Vše shrnul ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, brig. gen. JUDr. Miloslav Maštera, který ve svém úvodním slově uvedl: „Přál bych si, aby i díky projektu patřil Plzeňský kraj mezi nejbezpečnější místa v České republice“.
 
 
 
kpt. PhDr. Aleš ZOUBEK
vrchní komisař

vytisknout  e-mailem