Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tisková konference k výsledkům roku 2014

Vedení Jihočeské policie seznámilo veřejnost, prostřednictvím zástupců médií, s výsledky roku 2014 i stavem kriminality v kraji.  

Jihočeská policie dnes seznámila širokou veřejnost s výsledky své práce za loňský rok. Na tiskové konferenci k výsledkům kriminality roku 2014 se sešli zástupci médií s vedením jihočeského policejního ředitelství. Ředitel plk. Mgr. Miloš Trojánek prezentoval stabilizaci v personální oblasti a také velmi dobrou komunikaci s vedením policie. Zmínil významné momenty loňského roku, jako bylo spuštění integrovaného operačního střediska, nebo ocenění ministra vnitra pro jihočeské kriminalisty. Ty ministr vyhlásil „Výnosáři roku“. Loňský rok hodnotí policejní ředitel jako celkově velmi úspěšný.


Tiskovka kriminalita.JPG
Na ředitele navázal náměstek pro službu kriminální policie a vyšetřování pan plk. Mgr. Miroslav Krejčí, který poděkoval všem policistům za práci a to v kontextu s vynikajícími výsledky při objasňování kriminality. Jihočeské ředitelství obsadilo v rámci České republiky třetí místo s úspěšností 57 %. Mezi okresy kraje pak dosáhl nejlepší výsledky územní odbor Strakonice. V kraji bylo spácháno bezmála 15 000 trestných činů. Policisté zjistili 7 224 pachatelů. Více jak polovina jsou recidivisté.


Plk. Trojánek následně poděkoval zástupcům médií za vzornou spolupráci při loňské kampani „Zastav jízdu smrti“. Rozsáhlá kampaň útočící na řidiče a ostatní účastníky silničního provozu měla svůj význam, zbrzdila velmi negativní nárůst mrtvých osob při dopravních nehodách. Této oblasti se budou policisté prioritně dál věnovat.


Náměstek ředitele pro ekonomiku plk. Mgr. Ing. Ivan Fanta přítomné ubezpečil, že ředitelství má pro letošní rok dostatek prostředků na běžné provozní výdaje, zhruba v objemu loňského roku. Na ekonomickém úseku je jednou z priorit projekt modernizace komunikační infrastruktury celého policejního ředitelství.


Veškeré podrobnosti k výsledkům loňského roku jsou pak uvedeny na přiložené prezentaci:


 Prezentace_Tiskovka_KŘP Jčk_výsledky roku 2014.pdf

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

30. ledna 2015

vytisknout  e-mailem