Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Tisková konference v Přerově

Přerov - Na základě operativního šetření se podařilo přerovským kriminalistům objasnit sérii 24 případů krádeží vloupáním, ke kterým došlo v období od prázdnin roku 2012 do 4. února letošního roku v okrese Přerov.  

V úterý 5. února zahájili trestní stíhání 4 mužů ve věku od 22let do 46 let z Přerova, kteří se tří z těchto skutků dopustili od druhé poloviny ledna letošního roku do 4. února 2013, kdy spáchali poslední vloupání, při kterém byli zadrženi a umístěni do policejních cel.  V úterý 5. února si vyslechli sdělení obvinění všichni čtyři - 22 letý muž byl obviněn ze spáchání pokračujícího přečinu krádež, pokračujícího přečinu poškození cizí věci a pokračujícího přečinu porušování domovní svobody, 23letý muž ze spáchání přečinu krádež a poškození cizí věci, dva z nich, 46letý a 26 letý ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody. Tři z nich jsou stíhání na svobodě, na čtvrtého z nich, 22letého muže, byl policejním orgánem podán podnět na vydání návrhu na vzetí do vazby, který byl akceptován a obviněný skončil ve vazební věznici. Během vyšetřování kriminalisté zjistili, že obviněný 22letý muž toho má na svědomí více. Na jeho konto přibyly více než dvě desítky případů, na kterých se podílel ať už sám nebo s jinými spolupachateli. Protiprávního jednání se dopouštěl nejen v přerovském okresu, ale také na Olomoucku a Zlínsku. V okrese Přerov se tak dopustil 24 případů, v okrese Olomouc 9 případů a ve Zlínském kraji 3 případů. Zaměřoval se na prodejny, restaurace, bary, byty, rodinné domy, novinové stánky, penziony i kanceláře, ze kterých nejčastěji odcizoval peníze, cigarety, alkohol, potraviny a elektroniku.  Doposud vyčíslená škoda již  přesáhla půl milionu.
 
Obviněnému 22 letému muži za pokračující přečiny krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let.
 
23 letému a 46letému obviněnému hrozí rovněž trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let a 26letému obviněnému trest odnětí svobody až na dva roky.
 
 
 
por. Mgr. Irena Urbánková
15.2.2013
 
 

vytisknout  e-mailem