Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tisková konference - výsledky kriminality 2016

Jihočeská policie zveřejnila na tiskové konferenci výsledky roku 2016, a to především výsledky kriminality, dopravní nehodovosti či počty přestupkových jednání.  

Jihočeský policejní ředitel plk. Mgr. Bc. Luděk Procházka se svými náměstky dnes seznámil, prostřednictvím tiskové konference, kterou navštívili zástupci médií, širokou veřejnost s výsledky kriminality, dopravní nehodovosti a dalšími ukazateli policejní práce za rok 2016. Podrobnosti ze všech úseků práce jihočeských policistů jsou zveřejněny v přiložené prezentaci.

Mimo jiné, na tiskové konferenci zaznělo, že s dosaženými výsledky klesající kriminality je jihočeská policie na předních místech v České republice. Například objasněnost majetkových trestných činů stoupla na 36,5 %, což je nejlepší výsledek za posledních 6 let. Ze všech stíhaných a vyšetřovaných osob je 54 % recidivistů. Na našich silnicích zemřelo v důsledku dopravních nehod v roce 2016 nejméně osob od roku 1997. Policie také v loňském roce přijala pětadevadesát nových policistů. Nábor bude pokračovat i v letošním roce. Jen zahraničních misí se za Jihočeský kraj zúčastnilo zhruba čtyřicet policistů.

Na závěr tiskové konference vyjmenoval policejní ředitel priority pro letošní rok.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

30. ledna 2017

vytisknout  e-mailem