Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Tisková zpráva

Pražská policie má nového ředitele. 

Dnešním dnem se jím stal dosavadní náměstek ředitele pro vnější službu plukovník Mgr. Martin Vondrášek, kterého do funkce uvedl v pátek dopoledne policejní prezident plukovník Mgr. Petr Lessy.
Plukovník Mgr. Martin Vondrášek se narodil v roce 1973 v Broumově, je ženatý a má dvě děti. Vystudoval Střední odbornou školu elektrotechnickou v Hronově. Po té absolvoval bakalářské studium na Policejní akademii, magisterské studium na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně a v poslední řadě absolvoval i magisterský studijní obor Management a kriminalistika. Zúčastnil se celé řady kurzů, seminářů a konferencí se zaměřením na management a policejní činnosti, je absolventem Středoevropské policejní akademie (MEPA).
U Policie České republiky pracuje od roku 1993, kdy působil na několika pracovištích služby pořádkové i cizinecké policie v rámci královéhradeckého kraje.
Od roku 2009 zastával pozici náměstka ředitele Krajského ředitelství policie v Praze pro vnější službu. Jako velitel se zúčastnil celé řady významných bezpečnostních opatření v metropoli týkajících se např. zasedání Předsednictví v Radě EU, návštěvy amerického prezidenta i jiných státníků v Praze, návštěvy papeže, rizikových fotbalových utkání, demonstrací a celé řady jiných. Při řízení těchto opatření plně využil své manažerské schopnosti i bohaté policejní zkušenosti.
Již v pozici náměstka ředitele pražské policie Martin Vondrášek spolupracoval se státní samosprávou i celou řadou nestátních institucí a významnou měrou ovlivňoval bezpečnost a veřejný pořádek v metropoli.
 
mjr. Bc. Andrea Zoulová – 15.4.2011 

vytisknout  e-mailem