Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

„Tiskovka“ s novináři a pozvanými hosty

Dne 27. 1. 2011 se v dopoledních hodinách na Územním odboru Policie České republiky Kutná Hora uskutečnila „tiskovka“ plk. JUDr. Blanky Matějů. 

     Účastnili se jí zástupci regionálního tisku a Českého rozhlasu – region. Pozvání přijal i starosta Kutné Hory RNDr. Ivo Šanc CSc., za Probační a

11
22
33
44
mediační službu- středisko Kutná Hora Mgr. Jana Komárková, velitel městské policie Kutná Hora Oldřich Kubový a velitel Městské policie Čáslav Pavel Kratochvíl. Blanka Matějů přítomné seznámila s nápadem a nejčastějším druhem trestné činnosti na Kutnohorsku v roce 2010, s objasněností trestných činů a s celkovou činností jednotlivých složek kutnohorské policie. Zmínila drogovou problematiku, úspěchy při pátrání po osobách, bezpečnostní akce a jejich výsledky, zejména v zaměření na alkohol za volantem nebo jeho požívání mladistvými. Poskytla informace o dopravní nehodovosti a následcích. Samostatnou kapitolu vyčlenila uzavřeným koordinačním dohodám s městy a v návaznosti i s městskými policiemi, kde vyzdvihla hlavně výbornou spolupráci nejen na úseku společného boje s kriminalitou, ale i v rámci dohledu nad veřejným pořádkem.  Zhodnocením prošel i Metodický postup uzavřený mezi Policií ČR a Mediační a probační službou, který obě tyto instituce podepsaly právě v roce 2010.

 

por. Mgr. Vendulka Marečková

28. 1. 2011

 

vytisknout  e-mailem