Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

TISPOL - Dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování sociálních předpisů

RAKOVNICKO - Policisté se zaměřili na důkladnou kontrolu dodržování povinností při provozování silniční nákladní a osobní dopravy. 

V tomto týdnu probíhá na Rakovnicku dopravně bezpečnostní akce pod záštitou mezinárodní organizace TISPOL. Tato organizace sdružuje služby evropských dopravních policií a klade si za cíl zvýšit bezpečnost v silničním provozu.
 
Tentokrát se policisté z rakovnického územního odboru zaměřují na nákladní a autobusovou dopravu, a to především na dodržování tzv. sociálních předpisů, jimiž jsou doba řízení a odpočinku, bezpečnostní přestávky, manipulace s kontrolními zařízeními – tachograf a paměťové karty řidičů, dále na kontrolu technického stavu užitkových vozidel, správné zabezpečení a upevnění nákladu.
 
Policejní hlídky se při této akci zaměřují také na dodržování nejvyšší dovolené rychlosti, zádržných systémů, pátrání po osobách, věcech, odcizených vozidlech a na kontrolu zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek.
 
 
AKTUALIZACE: 13.října 2014
 
Vyhodnocení bezpečnostní akce TISPOL
 
Přes čtyřicet nákladních vozidel a autobusů zkontrolovali dopravní policisté v rámci dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na důkladnou kontrolu dodržování povinností při provozování silniční nákladní a autobusové dopravy. Tato akce probíhala v minulém týdnu od 6. října do 12. října 2014, a to po celé republice.
 
Této akce se na Rakovnicku zúčastnilo celkem šest policistů. Zkontrolováno bylo 49 vozidel, z toho 41 nákladních a 8 autobusů. Hlídky zjistily celkem osm přestupků, z nichž sedm bylo vyřešeno blokovou pokutou v částce 8000,-Kč, a jeden přestupek byl oznámen příslušnému správnímu orgánu.
 
Bezpečnostní akce byla zaměřena u nákladních vozidel a autobusu především na jejich technický stav, správné zabezpečení a upevnění nákladu, na tzv. sociální předpisy, kterými jsou doba řízení a odpočinku, bezpečnostní přestávky, manipulace s kontrolními zařízeními a také na kontrolu přepravy nebezpečných věcí.
 
Nejčastějším přestupkem byl technický stav, který nevyhověl u šesti nákladních vozidel a jeden u autobusu. V oblasti sociálních předpisů porušil jeden řidič dobu řízení, odpočinku a bezpečnostní přestávky.
 
 
nstržm. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
13.10.2014
 

 

 

vytisknout  e-mailem