Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Tížilo ho svědomí

BRNO: Mladík měl prý dluhy, proto přepadl banku, ale všechny peníze za noc utratil.  

V pátek odpoledne došlo k loupežnému přepadení banky v ulici Lidické, kdy si pachatel pod pohrůžkou střelné zbraně vynutil vydání finanční hotovosti a z místa utekl. Kriminalisté případ řádně zadokumentovali a rozběhlo se vyšetřování.
 
V sobotu odpoledne kontaktoval policii přes tísňovou linku pracovník obchodního centra v ulici Dornych. Uvedl, že se na místě nachází muž, který se mu přiznal, že předchozí den přepadl banku. Hlídka v obchodním domě skutečně následně zadržela osobu odpovídající popisu pachatele.
 
Třiadvacetiletý muž byl pod vlivem alkoholu, a tak nejprve skončil v policejní cele k vystřízlivění. Během včerejšího dne pak kriminalisté prvního oddělení prováděli další úkony. Podezřelý se při výslechu k činu doznal s tím, že měl finanční problémy a tímto způsobem je chtěl řešit. Ovšem všechny peníze stihl během noci utratit za alkohol, dámskou společnost a nemalou sumu naházel do automatů.
 
Na přepadení si vzal plynovou pistoli, kterou následně při útěku hodil do řeky na Svitavském nábřeží. Po cestě si koupil i nové oblečení, do kterého se převlékl. Policisté při dalším šetření pak dohledali odhozený oděv a potápěči našli a vylovili z řeky zbraň.
 
Dosud netrestaný muž svého jednání sice lituje i přesto však nyní čelí obvinění z trestného činu loupež a může mu hrozit až desetiletý trest odnětí svobody.
 
Zvukový záznam: 1910.mp3
 
por. Andrea Straková, 19. října 2015
Odkazy do noveho okna

pachatel1

pachatel1 

Detailní náhled

pachatel2

pachatel2 

Detailní náhled

potápěči1

potápěči1 

Detailní náhled

potápěči2

potápěči2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem