Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Topná sezóna v plném proudu

LITOMĚŘICE – Zloději se zaměřili na dřevo i uhlí; Pro kořist oknem… 

Krádež 24 vzrostlých stromů v lesním porostu u obce Roudníček byla oznámena tento týden. V uplynulých dnech zde někdo bez povolení pokácel a odvezl stromy v hodnotě přesahující 15 tisíc korun. Po neznámém pachateli policisté pátrají.

Obdobným případem se zabývají také roudničtí policisté. Na Bechlínsku se zatím neznámý pachatel vydal pro otop bez povolení. Ze soukromého pozemku zmizelo 22 vzrostlých stromů akátů. Škoda je vyčíslena na 40 tisíc korun.

Krádež uhlí byla v těchto dnech oznámena z Úštěcka. Neznámý pachatel vnikl do prostoru skladovacího areálu a odcizil černé uhlí za 32 tisíc korun. Po pachateli krádeže pátrají policisté z místní policejní stanice. V případě dopadení hrozí neznámému pachateli až dvouleté vězení.

Pro kořist oknem

Aktovka za okny zaparkovaného vozidla zlákala zloděje. Na několik minut opustil poškozený své vozidlo zaparkované v jedné z litoměřických ulic, ale ponechal v něm tašku s tabletem a peněženkou. Tyto předměty byly výzvou pro neznámého lapku, který si je po rozbití okénka vozidla přivlastnil. Škoda způsobená krádeží přesahuje 15 tisíc korun a další tři tisíce bude muset vynaložit majitel vozidla na opravu okénka.

Auto není trezor!
Nenechávejte na sedadlech ani na odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, doklady od vozidla či jiné osobní doklady, peněženky nebo volně položené peníze, byť se jedná o sebekratší dobu, po kterou vozidlo opouštíte! Před odchodem od vozidla zkontrolujte uzavření všech oken, včetně střešního, motorového a zavazadlového prostoru a uzavření a uzamčení všech dveří vozidla. Vozidlo zabezpečte i tehdy, vzdalujete-li se od něj třeba jen, abyste vyložili nákup!

 

Litoměřice, 5. 2. 2015, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem