Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Totožnost "malířů" zjištěna

LOUNY - Policisté zaevidovali celkem 32 případů, Zaměřili se na balkony, Tři vloupání 

Totožnost „malířů“ zjištěna

Policisté v Žatci od listopadu loňského roku intenzivně pátrali po totožnosti neznámého pachatele, který ve městě stříkal barevným sprejem různé obrazce na domy, garáže, fasády, výlohy, lavičky, autobusové zastávky a na další místa. Policisté zaevidovali celkem 32 případů. Z trestného činu poškození cizí věci nyní mohli obvinit trojici mužů ve věku 2x 24 a 20 let ze Žatecka, která se uvedeného jednání dopustila. Škoda byla vyčíslena na 46 tisíc korun. Obvinění si všichni tři převzali, vyšetřování je nadále vedeno na svobodě.

Zaměřili se na balkony

Krátce před vánočními svátky a na začátku letošního roku přijali policisté v Podbořanech celkem patnáct oznámení o krádeži věcí z balkonů ve městě. Pachatel bral věci, které se hodily – balení nealkoholických nápojů, krabice s vánočním cukrovím, maso, prázdné lahve od piva, hrnce s polévkou, bramborový salát, lahve s vínem a další potraviny. Majitelům vznikl celková škoda za téměř 13 tisíc korun. Z krádeže nyní mohli obvinit trojici mužů ve věku – 19, 31 a 35 let, která   má uvedené jednání na svědomí. U nejmladšího z trojice policisté zjistili, že to není jeho první porušení zákona. Za obdobné jednání byl odsouzen Okresním soudem Louny již na začátku roku 2016.     

Tři vloupání

Do celkem tří prodejen COOP na Lounsku kdosi vnikl. Stalo se tak dvakrát v lednu a jednou v únoru letošního roku. Pachatel obchody prohledal a odnesl si cigarety různých značek. Celková škoda dosáhla na částku 60 tisíc korun. Z krádeže a poškození cizí věci mohli nyní kriminalisté v Lounech obvinit 46letého muže, který má uvedená vloupání na svědomí. Ani tento muž neporušil zákon poprvé, za krádež stál před soudem v Chomutově již v roce 2014.

20.března 2017

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207 

mob. 724 189 729       e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem