Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Totožnost pachatelů již známe

CHOMUTOV - Dva muži pokáceli olše, Dvakrát auta, Čtyři do firmy.... 

Totožnost pachatelů již známe
Před časem jsme informovali o krádeži stromů poblíž obce Dobřenec. Kdosi pokácel v lesním prostoru Mašťov celkem 87 vzrostlých stromů olše lepkavé. Stromy pak odvezl na neznámé místo, majiteli tak vznikla škoda ve výši 42 tisíc korun. Policisté nyní z krádeže mohli obvinit dvojici mužů ve věku 28 let z Chomutova a 36 let z Podbořan. K odvozu stromů použil mladší z dvojice vozidlo s přívěsným vozíkem. Auto řídil, ačkoli pozbyl na základě rozhodnutí Magistrátu Chomutov oprávnění k řízení motorových vozidel v důsledku dosažení 12 bodů v bodovém hodnocení. O této skutečnosti byl řádně informován a vzal ho na vědomí. U druhého muže policisté zjistili, že se krádeže dopustil opětovně. Za obdobné jednání totiž stál před soudem v Lounech v červnu loňského roku, kdy byl odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou na dva roky. Část dřeva a pilu policisté zajistili. Na oba nyní čeká obvinění z krádeže, na mladší se pak nevyhne ještě obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí.

Dvakrát auta
V Kadani přijali oznámení o poškození vozidla před místním marketem. Majitelka upřesnila, že Hyundai i30 nechala zaparkované před obchodem. Kdosi vyryl na pravé přední a zadní dveře rýhu. Její oprava bude stát nejméně 30 tisíc korun.
Obdobné jednání vyšetřují policisté v Jirkově. Tady majitel zaparkoval auto Audi A4 na komunikaci v ulici U Sauny. Neznámý vandal poškrábal celé vozidlo kromě nárazníků a střechy. V tomto případě byla oprava odhadnuta na 45 tisíc korun. Oba skutky policisté vyšetřují jako poškození cizí věci.

Čtyři do firmy
Muži ve věku 32, 36, 28 a 27 let z Chomutovska vnikli po předchozí domluvě do areálu firmy na Spořické ulici. V hale se dostali až do kanceláře a odtud odcizili několik desítek balení drátu. Cívky vynosili ven do blízkého lesíka. Poškozená firma vyčíslila škodu na 375 tisíc korun. S porušováním zákona mají muži již své zkušenosti, tři z nich byli za krádeže již v minulosti odsouzeni. Obvinění z krádeže si všichni převzali a po nezbytných úkonech skončili v policejní cele. Vzhledem k jejich minulosti byl na státní zastupitelství doručen návrh na vzetí do vazby. Dva muže poslal soudce do vazby, dva byli propuštěni a jejich další vyšetřování bude probíhat na svobodě. Vyšetřují chomutovští kriminalisté.

Nadýchal
V obci Křimov kontrolovali policisté projíždějící vozidlo VW Passat. Řidič, 33letý muž z Chomutova, byl podroben dechové zkoušce, která byla pozitivní. Přístroj naměřil 2,07 promile. Jízdu musel ukončit a skončil v policejní cele. Nyní se bude zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Napadal hosty
Incident v restauraci na Písečné vyšetřují chomutovští policisté. 22letý muž z Kolína zde úmyslně fyzicky napadal další hosty. Některým způsobil blíže neurčená zranění. Byl zadržen a je podezřelý z výtržnictví. V případě odsouzení mu hrozí až dvouleté vězení. Co muže k uvedenému jednání vedlo, vyšetřují nyní policisté z okresního města.

22. června 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem