Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Totožnost zloděje zjistili

CHOMUTOVSKO - Na svobodu se po zadržení už nedostal; Vadila mu koloběžka. 

Rovnou ve výkonu trestu odnětí svobody skončil nedlouho po svém zadržení muž z Jirkova, který si podle zjištění policistů na živobytí přilepšuje krádežemi. Dvou z nich se měl dopustit ve stejný den koncem dubna v prodejnách otvické obchodní zóny. V odpoledních hodinách navštívil nejdřív drogerii, kde sebral šampon a bez zaplacení odešel. O necelé tři hodiny již „úřadoval“ v prodejně obuvi, kde si vzal boty přímo z výlohy a opět místo opustil bez zaplacení.

Jirkovským policistům se totožnost původně neznámého lapky podařilo zjistit. Osmačtyřicetiletého recidivistu znají již z minulosti. Kvůli majetkové trestné činnosti strávil dotyčný několik let ve vězení, propuštěn byl v únoru roku 2021.

Poté, co byl muž kvůli popsanému jednání zadržen, mu policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Nyní je již dotyčný ve věznici, kam ho soud za páchání majetkové trestné činnosti poslal.

Vadila mu koloběžka

Nesouhlas s jízdou na elektrické koloběžce byl důvodem incidentu, který se odehrál na začátku měsíce v ulici 17. listopadu v Klášterci nad Ohří. Devětatřicetiletý muž v plastové masce tam přistoupil k řidiči koloběžky, který předtím zastavil u silnice a bavil se se svou známou. Začal mu vysvětlovat, že s elektrickou koloběžkou ničí planetu a vulgárně mu nadával a hrozil. Přitom se ho opakovaně snažil fyzicky napadnout, což se mu však úplně nedařilo. Dotyčný se totiž bránil a útočníka od sebe opakovaně odstrčil. Agresor pak měl během potyčky napadeného muže kousnout do malíčku. Nakonec ho řidič koloběžky zpacifikoval a držel na místě až do příjezdu přivolaných strážníků a policistů.

Útočník tak skončil na policejním oddělení a je podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví. Protože se výtržnosti dopustil již dříve, hrozí mu podle zákona v případě prokázání viny až tříletý trest.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 11. května 2023

vytisknout  e-mailem