Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Totožnost zlodějky zjistili

CHOMUTOVSKO - Peníze sebrala, doklady vrátila; Slehla se po něm zem; Nechal se chytit i podruhé. 

Opilosti poškozeného využila před pár dny žena, která před několika dny na parkovišti v otvické obchodní zóně odcizila peněženku. Ta muži vypadla z kapsy poté, co upadl na zem. Dotyčná ji sebrala a šla s ní o kousek dál, aby se na svou „kořist“ pořádně podívala. Zjistila, že uvnitř peněženky je 11 tisíc korun a doklady. Peníze si vzala a peněženku s doklady pak vrátila muži, kterému řekla, že ji našla.

Totožnost neznámé ženy se policistům při šetření krádeže podařilo zjistit. Jako podezřelou ustanovili 37letou Chomutovanku, která již dříve byla trestána za podobné jednání a v současné době je stále ještě „v podmínce“.  Za krádež jí tak nyní v případě odsouzení může soud poslat až na tři roky do vězení.

Slehla se po něm zem

Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 29letého muže z Chomutova, který se měl dopustit úvěrového podvodu. Muž si měl v průběhu čtyř měsíců u různých společností sjednat prostřednictvím internetu několik půjček, ačkoliv věděl, že mu jeho špatná finanční situace neumožní jejich řádné splacení. Zmíněným společnostem tak měl způsobit celkovou škodu ve výši bezmála 35 tisíc korun. Podle informací získaných prověřováním případu se dotyčný do tíživé finanční situace dostal kvůli své zálibě v sázení a hraní her na internetu. Poté, co zjistil, že se o něj v této souvislosti zajímá policie, slehla se po něm zem a podle všeho odcestoval do zahraničí. V současné době je tedy po něm vyhlášeno pátrání a je trestně stíhán jako uprchlý. Podle zákona mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest.

Nechal se chytit i podruhé

Dvakrát v jednom dni skončil na policejní služebně 27letý muž z Chomutova. Toho policisté začátkem září kolem třetí hodiny ráno kontrolovali při řízení osobního vozidla značky BMW v ulici Hutnická. Přitom podstoupil orientační test ze slin na přítomnost omamných a psychotropních látek. Vyšel mu pozitivně, a to na přítomnost amfetaminu/metamfetaminu a canabis. Policisté proto řidiče zadrželi a zajistili provedení krevního odběru. Po provedení potřebných úkonů byl dotyčný propuštěn na svobodu. Již o pár hodin později se však na policejní oddělení dostal znovu. Kolem osmé večer se nechal znovu přistihnout policejní hlídkou při řízení stejného vozidla, tentokrát v ulici Kadaňská. Provedený orientační test na drogy byl samozřejmě opět pozitivní. Následovalo tedy další zadržení a krevní odběr.

Toxikologický rozbor odebraných krevních vzorků potvrdil, že muž byl v době obou kontrol pod vlivem drog. Proto mu v uplynulých dnech policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Soud mu může uložit odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 26. září 2022

vytisknout  e-mailem