Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Toxi tým a akce "RUNWAY" - 16. října 2008

Další dealer drog čelí obvinění  

Toxi tým a akce "RUNWAY"

Další dealer drog čelí obvinění 

 
        V rámci akce s pracovním názvem „RUNWAY“, je tentokrát z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů podezřelá 26letá mladá žena z Litomyšle. 
    
     Policejní komisař, specializující se na drogovou problematiku, mladé ženě klade za vinu, že od září loňského roku do současné doby, v několika desítkách případů, distribuovala v okruhu svých známých drogu metamfetamin – pervitin. Za jednu dávku žena požadovala částku 200 až 300 korun. Tyto prodeje se uskutečňovaly na různých místech v Litomyšli a okolí, zejména pak v místě ženina trvalého bydliště. Přestože veškeré důkazy svědčí o její trestné činnosti, žena vinu popírá. V současné době je podezřelá vyšetřována na svobodě. V případě prokázání viny u soudu,  jí hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
     Svitavským specialistům na drogovou trestnou činnost se tak od počátku roku podařilo zadržet 28  podezřelých, kteří páchali trestnou činnost na úseku drog. Obvinění 26leté ženy by mělo být pro další  dealery ve Svitavském regionu odstrašujícím příkladem a rozhodně by si měli uvědomit, že s potlačováním drogové kriminality to ve Svitavách myslí velmi vážně.
 

vytisknout  e-mailem