Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Toxi tým opět v akci

TEPLICE - Dealerům hrozí až deset let vězení; Hajloval před policisty a další zprávy.  

Toxi tým opět v akci
     Kriminalisté z teplického TOXI týmu zadrželi dva dealery, kteří na Teplicku prodávali drogy. Z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinili 61letého Asiata, který několik měsíců zásoboval pervitinem nejen drogové závislé osoby, ale i další dealery. Vzhledem ke značnému rozsahu prodejů mu v případě odsouzení hrozí až deset let za mřížemi, policisté podali podnět k jeho vzetí do vazby.
     Desetiletý trest odnětí svobody hrozí také 31letému muži, který prodával zájemcům pervitin převážně v Krupce. Ačkoliv se teprve v loňském roce vrátil z vězení, kde si odpykával 20měsíční trest odnětí svobody za prodej drog, vidina lehkého zisku ho k dealerství přivedla znovu. Kriminalisté zajistili pervitin a marihuanu i při domovní prohlídce v bytě obviněného, jeho vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Hajloval před policisty
     Policisté obvinili z přečinů výtržnictví a projevu sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka 28letého muže. Ve středu odpoledne v centru Teplic na veřejně přístupném místě a navíc před hlídkou policistů a strážníků opakovaně zvedl pravici v obecně známém nacistickém pozdravu, který ještě doplnil zakřičením sousloví "Sieg Heil". Muž skončil na policejní služebně, kde se při výslechu hájil tím, že vše byla jen sranda a myslel si, že mu strážci zákona jen domluví. Podivný „humor“ ho může v případě odsouzení stát až tři roky svobody.
 
Lupem měl rozbít výlohu
     Hned ze dvou přečinů je podezřelý 20letý muž, který kradl včera odpoledne v Bílině. V samoobslužné prodejně smíšeného zboží odcizil dárkovou krabici s deodorantem a vodou po holení, kterou si schoval pod bundu a bez zaplacení odešel. Majitel prodejny za ním vyběhl a dostihl ho, společně se pak vrátili do obchodu. Tam podle poškozeného hodil muž krabici do výlohy, která následkem nárazu praskla. Oznamovatel vyčíslil celkovou škodu na 15 tisíc korun, policisté mladému muži sdělili podezření z přečinů krádeže a poškození cizí věci, za které mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Drzý zloděj
     O tašku s doklady, penězi a mobilním telefonem přišel starší muž, kterého okradl zatím neznámý pachatel. Ten využil chvilky, kdy poškozený parkoval své auto, otevřel dveře spolujezdce a ze sedadla spolujezdce mu ukradl tašku, se kterou se dal na útěk. Okradeného připravil o peníze a věci za 19 tisíc korun, pokud bude dopaden, hrozí mu trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.
 
Vykradená chatka
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Sobědruhách vloupal do zahradní chatky. Zloděj vnikl na zahradu, kde se následně vloupal do boudy na nářadí a do chatky, ze které si odnesl čtyři kola z lehkých slitin i s pneumatikami, křovinořez a další nářadí za více jak sedm tisíc korun, další čtyři tisíce bude muset majitel vynaložit na opravy zničeného majetku. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K dopravní nehodě došlo 2. března v 7:00 hodin v Dubí, ul. Pod Návrším na křižovatce s ul. U Fišerky. Nezjištěný řidič neustanoveného vozidla měl poškodit rozvodnou skříň a z místa ujet, aniž by nehodu nahlásil na policii.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 6. 3. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem