Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Toxi tým už letos "sklízel" konopí

KRAJ - Ve vyšetřovací vazbě jsou umístěni dva cizinci, kteří si v jednom z průmyslových objektů ve Vratislavicích zařídili pěstírnu konopí. Hrozí jim až desetileté tresty. 

Uběhlo zatím jenom pár dnů roku 2016 a policisté ze speciálního Toxi týmu mají na svém kontě první případ. V minulých dnech zatýkali v městské části Liberec – Vratislavice dva muže, kteří si v objektu jednoho průmyslového objektu zřídili pěstírnu konopí. Na ni přišli kriminalisté svou vlastní činností již na sklonku roku 2015. Pak už objekt monitorovali, aby zjistili pohyb osob a následně ve spolupráci s policisty z pořádkové jednotky Územního odboru Liberec na „pěstitele“ udeřili. 

Foto_02

V rámci akce s krycím názvem "RONA" zadrželi dva cizince z asijských zemí ve věku 32 a 37 let, kteří se o pěstírnu velice dobře starali a rovněž ji měli kvalitně vybavenou. Nechyběly výbojky, ventilační potrubí, nebo také vzduchotechnika s krycí technologií proti zápachu. Speciálními roztoky tam živili na sedm set rostlin, ze kterých by získali bezmála třicet kilogramů hotového produktu, tedy marihuany. Rovněž zisk z prodeje mohl být značně zajímavý. V tzv. velkoprodeji mohli utržit přes milión korun. Kdyby ale distribuovali marihuanu prostřednictvím pouličního prodeje, zisky by byly mnohanásobně vyšší . . . přes pět miliónů korun.

Oba dva cizinci si již převzali usnesení o zahájení trestního stíhání pro podezření ze zvlášť závažného zločinu Nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy dle § 283 odst. 1, odst. 2, písm. c), kde je trestní sazba v případě odsouzení  2 až 10 let. Vrchní komisař nevylučuje rozšíření trestního stíhání dle odst. 3, písm. c), a to po odborném zkoumání všech zajištěných stop.

Vyšetřování je proti oběma mužům vedeno vazebně, a to z důvodu, že by mohli uprchnout a skrývat se, případně by v trestné činnosti pokračovali.

První letošní případ vyšetřují kriminalisté z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, oddělení obecné kriminality. "Na samotném zajištění indoor pěstírny se podílel i krajský TOXI tým," konstatoval vedoucí týmu por. Pavel Folprecht.

 

21. 1. 2016
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 

 

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem