Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Toxikomanům prodával subutex

MOST - Nyní čelí obvinění ze zločinu; V panelovém domě měl z bytu pěstírnu marihuany.  

 Řidič byl pod vlivem drog i alkoholu

Policejní hlídka obvodního oddělení v Hamru odhalila řidiče, který byl pod vlivem návykových látek. Řidič osobního vozidla značky Ford byl kontrolován v Janově v odpoledních hodinách. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní a vyšší než 1,8 promile. Pozitivní byl i test na drogy, který ukázal na canabis a amfetamin. Motorista se po výzvě podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve. Na základě výsledku šetření policie v Hamru 30letému Litvínovanu sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek.


 

Z bytu na mosteckém sídlišti si udělal pěstírnu marihuany

Policie v Mostě šetřila podezření na pěstování marihuany v jednom mosteckém bytě na sídlišti Výsluní. Kriminalisté provedli domovní prohlídku a v bytě našli různé věci, které sloužily k indoorovému pěstování rostliny konopí. Na místě zajistili 517 g sušeného konopí, 17 kusů rostlin v syrovém stavu, plastové nádoby s tekutinou, ventilátory, časový spínač, osvětlení. Zajištěné věci byly předány odboru kriminalistické techniky a expertiz k odbornému zkoumání. Dle výsledků zkoumání toto technologické zařízení bylo provozuschopné a sloužilo k pěstování marihuany. V rostlinných vzorcích byly prokázány kanabinoidní látky. Drogu měl v bytě pěstovat 31letý muž z Mostu. Policie ho obvinila z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muž je stíhán na svobodě.


 

Narkomanům prodával subutex

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 48letého muže z Litvínova. Podle kriminalistů, kteří odhalují drogovou trestnou činnost, měl obviněný po dobu několika let v nejméně 1 400 případech obstarat a poté poskytnout za různé finanční částky tablety léku subutex několika osobám z řad toxikomanů. Tuto látku prodával nejen v Litvínově ale i na různých místech okresu Most. Policie muže, kterému hrozí až desetiletý trest odnětí svobody, stíhá na svobodě. Jak se muž dostával k léku subutex, je předmětem dalšího šetření kriminalistů.


 

Kapsáři stále úřadují

Hbité prsy kapsáře se činily v Litvínově. Neznámý lapka zde okradl starší ženu, která byla v dopolední době nakupovat. V jednom obchodě ještě stačila za nákup zaplatit, v druhém kam došla, však ve své tašce marně peněženku hledala. Zloděj ji připravil o peníze, osobní doklady a platební karty. Poškozená vyčíslila škodu na částku sedm tisíc korun a krádež oznámila na policejním oddělení v Litvínově.


 

Jiný kapsář byl aktivní v autobuse městské hromadné dopravy v Mostě. V odpoledních hodinách na lince číslo 5 okradl během jízdy cestujícího muže. Tomu odcizil nepozorovaně ze zadní kapsy kalhot peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a kreditními kartami. Případ krádeže na osobě vyšetřují mostečtí policisté.


 

Další zloděj využil náhodné situace, která se mu naskytla poblíž jednoho nákupního centra v ulici Kabátnická. Tam si nenechavec všiml otevřené kabiny nákladního vozidla, které stálo u nákladové rampy a z ní odcizil peněženku s různými doklady a platebními kartami. Nevadilo mu ani to, že řidič je v zadní části vozidla, kde nakládá zboží a peněženky se nepozorovaně zmocnil. Poškozený případ krádeže oznámil policistům na obvodním oddělení v Mostě.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 10. července 2015

vytisknout  e-mailem