Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Trafiky lákají zloděje

Odnesli si kuřivo, pokladnu s penězi a další věci, škoda 210 tisíc korun  

Trafiky v Hradci Králové v posledních dnech lákají zloděje.
Do jedné z trafik v krajském městě se v minulých dnech vloupal neznámý zloděj. V noci na sobotu 18. září 2010 si vyhlédl stánek v Jungmannově ulici. Dosud nezjištěným způsobem překonal zámek ochranné mříže, pak vylomil zámek hlavních dveří a vlezl dovnitř. Ze stánku odcizil různé druhy tabákových výrobků v hodnotě 160 tisíc korun, jízdenky na městskou hromadnou dopravu v ceně téměř 4 tisíce korun, elektronickou pokladnu s finanční hotovostí necelých šest tisíc korun. Majitelka trafiky vyčíslila škodu na 187 tisíc korun. Policie případ vyšetřuje pro podezření z přečinu krádeže, za který zloději hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Naposledy byla v noci na pondělí 20. září 2010 poškozena skleněná výloha trafiky na Slezském Předměstí v Hradci Králové. Dosud nezjištěným předmětem se jiný zloděj snažil  rozbít výlohu a dostat se dovnitř, což se mu nepodařilo. Výloha opatřena bezpečnostní folií, která chrání proti vykradení, pouze popraskala. Způsobená škoda na výloze o rozměrech 205 x 115 centimetrů je odhadnuta na zhruba 20 tisíc korun. Neznámý pachatel se svým jednáním dopustil přečinu poškození cizí věci. Nový trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody až na jeden rok.

Svědci popsaných případů, kteří by mohli poskytnout informace důležité k jejich objasnění, se mohou přihlásit na bezplatnou linku tísňového volání 158.

nprap. Anna Pešavová - 22. září 2010
foto archiv Policie ČR
 

vytisknout  e-mailem