Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Trafostanice jsou terčem zlodějů

LITOMĚŘICE – Vandal zničil další trafostanici  

    Ve středu odpoledne přijalo Obvodní oddělení policie ČR Lovosice trestní oznámení, které se týkalo zničení trafostanice v Čížkovicích. Z trafostanice stojící na poli u pečovatelského ústavu vypustil vandal olej. Následkem jednáním pachatele se přehřála a zkratovalo celé její zařízení, které se bude muset vyměnit. Následkem zkratu došlo k výpadku elektrického proudu v části obce. Vandal napáchal škodu ve výši 100 000 Kč. Podobný případ byl oznámen ve středu ráno. Tentokrát vandal poničil stykové transformátory na železniční trati mezi Velkými Žernoseky a Libochovanami. Poškodil izolaci, vypustil olej a odcizil měděné součásti. Tím narušil provoz na trati a způsobil škodu nejméně 150 000 Kč. V obou případech se jedná o podezření z trestných činů krádeže a poškození a ohrožení obecně prospěšného zařízení. Pachateli hrozí i trest několikaletého odnětí svobody.
Od května bylo na Litoměřicku pachateli poškozeno nebo úplně zničeno 16 trafostanic a stykových transformátorů, přičemž celková škoda přesahuje 1 500 000 Kč. V uplynulých dvou měsících se z celkového počtu pak jedná o 11 případů se škodou 1 110 000 Kč.
 

Policie opakovaně žádá občany o pomoc při pátrání po dosud neznámých pachatelích této zavrženíhodné trestné činnosti. Jakékoliv informace k podezřelým osobám ihned oznamte na bezplatné telefonní lince 158 nebo přímo na nejbližší policejní služebně. Děkujeme.

 

por. Ing. Alena Romová

Litoměřice 7.října 2010

vytisknout  e-mailem