Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tragédie na horách

CHOMUTOV - Pod sněhem skončili dva mladíci, S ukradeným vozidlem havaroval... 

Tragédie na horách
Tragicky skončila sobotní hra dvou mladíků poblíž Mědníku v obci Měděnec. Došlo zde k sesuvu sněhu a ten zasypal oba mladistvé. Starší z dvojice 16letý, se ze sněhu sám vyhrabal a běžel do obce pro pomoc. Druhý chlapec, 13letý, byl bohužel nalezen již mrtvý.Pomoci mu již nemohli ani pracovníci Horské služby ani přivolaná lékařka. K tragedii došlo nejspíše souhrou nešťastných náhod a okolností. Bylo zjištěno, že se chlapci pohybovali v prostoru s nestabilním podložím a to spolu s množstvím napadaného sněhu způsobilo uvolnění převisu a následný sesuv sněhu. Okolnosti této tragické události nadále vyšetřuje policie.
   
S ukradeným vozidlem havaroval
Během páteční noci se kdosi vloupal do řadové garáže v Jirkově. Majiteli odtud zmizelo zaparkované vozidlo Škoda Felicia. Netrvalo dlouho a pachatel byl zadržen. S odcizeným vozidlem totiž havaroval 24letý místní mladík a byl při tomto zadržen hlídkou policistů  Inspektorátu cizinecké policie Chomutov. Sdělení podezření z krádeže a neoprávněné užívání cizí věci si převzal a po výslechu byl propuštěn . Jeho další vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Vykrádal čerpací stanice
Pět benzínových čerpacích stanic na Chomutovsku vykradl v krátké době 39letý muž z Loun. Pracoval vždy podle stejného scénáře. Přijel, vnikl do prodejny, odcizil větší množství cigaret a s lupem zase odejel. Za sebou zanechal celkovou škodu 156 tisíc korun. Při posledním vloupání se mu však zmizet nepodařilo, služební pes jeho stopu vypracoval až do opuštěného objektu poblíž Prunéřova, kde byl i s odcizeným zbožím v sobotu zadržen. Muž si převzal obvinění z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci a skončil v policejní cele. Byl totiž podán návrh na jeho vzetí do vazby. Na příkaz Okresního soudu v Chomutově byl druhý den pachatel dopraven policejní eskortou do Vazební věznice v Litoměřicích.
  
Vloupání do chaty
Do opuštěného rekreačního objektu ve Vejprtech se vloupal zloděj. Vnikl dovnitř, zde poškodil dveře a mohl se tak pohybovat po celém domě. Všechno prohledal a odcizil žehličku, příbory, varnou konvici a set-top box. Majitel stanovil hodnotu odcizených věcí na necelých pět tisíc, opravit poškozené zařízení ho bude však stát dalších osm tisíc korun.Policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci.
 
Okradený spáč
V závěru minulého týdne kdosi vnikl do jirkovského bytu v ulici Generála Svobody. Pachatel využil skutečnosti, že majitel, vlivem požívání velkého množství alkoholu tvrdě usnul a odcizil mu harmoniku Heligonku, vzduchovku, legálně držený revolver a k tomu přibral i nalezených sedmnáct tisíc korun na hotovosti. Případnému pachateli hrozí obvinění ze dvou trestných činů – krádeže a nedovoleného ozbrojování.
 
Vandal řádil na zastávce
Na vlakové zastávce Českých drah v Jirkově řádil neznámý vandal. Během páteční noci zde rozbil několik skleněných výplní a ihned z místa zmizel. Opravit poškozené věci bude stát nejméně 40 tisíc korun. Po totožnosti neznámého pachatele pátrají jirkovští policisté, bude-li zjištěna jeho totožnost, bude obviněn z poškozování cizí věci. Soud může pachatel poslat až na jeden rok za mříže.
 
Chomutov 01. února 2010

vytisknout  e-mailem