Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragická DN v Třeboni

Jindřichův Hradec - Policisté vyšetřují průběh a zavinění tragické dopravní nehody. Sražená chodkyně je letošní patnáctou obětí našich silnic.  

Ve čtvrtek večer došlo k tragické dopravní nehodě v centru Třeboně. Kolem sedmé večer byl policistům nahlášen střet osobního motorového vozidla s chodci. Policisté na místě zjistili, že řidič (52 let Táborsko) vozidla značky Dacia, pravděpodobně oslněn sluncem, přehlédl dvě ženy (obě 68 let z Třeboně) přecházející vozovku mimo přechod a tyto vozem srazil.

DN Třeboň II.
Jedna žena byla ihned na místě posádkou zdravotnické záchranné služby ošetřena a s těžkým zraněním následně převezena do nemocnice. Druhá chodkyně na místě svým zraněním bohužel podlehla.  Policisté řidiče podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol, s negativním výsledkem. Vozidlo pak zajistili pro účely znaleckého zkoumání a řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz. V rámci vyšetřování přesného průběhu a příčiny tragické dopravní nehody byla také nařízena soudní pitva zemřelé.

Od začátku letošního roku se jedná již o patnáctou oběť našich silnic. Pokud by obě ženy použily přechod pro chodce, který byl opodál, mohlo vše dopadnout jinak

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

22. dubna 2016

 

 

Odkazy do noveho okna

DN Třeboň II.

DN Třeboň II. 

Detailní náhled

DN Třeboň I.

DN Třeboň I. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem