Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragická dopravní nehoda

Strakonice – Zastav jízdu smrti.  

V neděli po poledni došlo u Hněvkova na Blatensku ke smrtelné dopravní nehodě, při které zemřel 39letý řidič motocyklu. Řidič motocyklu Suzuki jel z Hněvkova směrem na Sedlici. Předjížděl osobní automobil s přívěsným vozíkem a narazil do vozidla, které odbočovalo vlevo na místo ležící mimo komunikaci. Příčina a okolnosti dopravní nehody jsou i nadále v šetření. Motocykl byl nárazem vymrštěn vlevo mimo komunikaci.  Řidič motocyklu utrpěl smrtelná zranění, řidička ve vozidle vyvázla s lehkým zraněním. Dechová zkouška provedená u řidičky vyloučila požití alkoholu před jízdou. Hmotná škoda na vozidlech je vyčíslena na 100 000 korun.
 
 
 
 
 
 
 
 
Od začátku roku na silnicích strakonického okresu vyhasl pátý lidský život. V Jihočeském kraji se jedná o 49 oběť dopravní nehody.
 
V dubnu tohoto roku jihočeští policisté odstartovali kampaň „Zastav jízdu smrti“. Řidiči jsou v rámci kampaně „Zastav jízdu smrti“ pravidelně prostřednictvím sdělovacích prostředků a policejních stránek www.policie.cz informování o bezpečném chování na silnicích, o statistikách, dopravně bezpečnostních akcích a o dalších důležitých informacích v dopravě. Přesto jsou někteří řidiči nepoučitelní a stále riskují na silnicích životy své a ostatních účastníků silničního provozu. O tom vypovídají nejen počty smrtelných nehod v kraji (letos - 49, celý loňský rok 2013 – 54 mrtvých), ale také výsledky dopravně bezpečnostních akcí. Poslední probíhala celý minulý týden. Někteří řidiči v rámci kraje od policistů dostávali jednorázové alkoholtestery, ale také samolepky s logem kampaně „Zastav jízdu smrti“.
 
Během týdenní dopravně bezpečnostní akce policisté zkontrolovali celkem 621 vozidel. Sto šedesát šest řidičů se dopustilo přestupku. Nejčastěji překročili povolenou rychlost (40 řidičů), 36 řidičů mělo vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu, 7 nepoužilo bezpečnostní pásy a v jednom případě nebyl použit zádržný systém. U dvou řidičů policisté zjistili dechovou zkouškou, že požili před jízdou alkoholické nápoje.
 
Další dopravně bezpečnostní akce v rámci jihočeského kraje se připravuje v nejbližších dnech.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz
18. srpna 2014

vytisknout  e-mailem