Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tragická dopravní nehoda

CHOMUTOV - Zloděj v altánu, Dvě krádeže... 

Tragická dopravní nehoda
Včera, kolem půl sedmé večer, došlo na silici 1/7 za obcí Hora sv. Šebestiána k tragické dopravní nehodě. Nákladní vozidlo Mercedes Benz s návěsem jedoucí z Chomutova směrem do Německa se zde střetlo s vozidlem Audi A6. 20letý řidič cizinec jel se svým vozidlem směrem od státních hranic k obci Hora sv. Šebestiána. Při projíždění pravotočivé zatáčky nezvládl vlivem vysoké rychlosti jízdu a vjel do protisměru. Při čelním střetu bohužel zemřel nejen on, ale i jeho spolujezdkyně. Její totožnost policisté nyní prověřují. Řidič nákladního vozidla – 49letý muž z Kutné Hory utrpěl při kolizi naštěstí pouze lehké zranění. Alkohol byl u něj vyloučen na místě provedenou dechovou zkouškou. Škody na vozidlech byly vyčísleny na 2 300 000 korun. Vyšetřování nehody nadále pokračuje.    
 
Zloděj v altánu
Na konci července se kdosi vloupal do altánu v zahrádkářské kolonii ve Škroupově ulici. Majitel při výpovědi uvedl, že zmizela elektrocentrála, dvě brusky, pila a další věci. Škodu vyčíslil na 11 tisíc korun. Policisté zjistili, že uvedenou krádež má na svědomí 46letý muž z Klášterce nad Ohří. Obvinění z krádeže si již převzal, vyšetřování nadále pokračuje, skutek vyšetřují chomutovští policisté.
 
Dvě krádeže
Na kadaňském sídlišti v ulici Na Podlesí přistoupil 23letý místní obyvatel k procházející ženě, z ramene jí strhl kabelku a z místa utekl. Z lupu se ovšem neradoval dlouho, nedaleko byl zadržen policejní hlídkou. Při vyšetřování muži zákon zjistili, že to není jeho první krádež. V srpnu totiž sebral v místní drogerii z prodejního regálu dva parfémy v hodnotě 818 korun. Obvinění z krádeže si již převzal, po nezbytných úkonech byl propuštěn na svobodu.
 
Na silnici bez řidičáku 
V obci Chbany kontrolovala policejní hlídka projíždějící vozidlo Škoda Octávia. Řidička, 42letá žena z Prahy, nemohla na vyžádání předložit ke kontrole svůj řidičský průkaz. Následná lustrace důvod prokázala. Žena totiž měla vyslovený zákaz řízení motorových vozidel hned dvěma magistráty – v Praze a Mostě. Oba zákazy sice již skončily, ale žena si nezažádala o navrácení řidičského oprávnění. Svým jednáním se dopustila trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Za uvedené jednání může soud poslat ženu až na tři roky do vězení.
 
Výtržnost v nákupním centru
Pracovník ochranné služby obchodního centra ve středu Chomutova vyzval 53letého muže ze Spořic, aby obchod opustil. Tomu se to ovšem nelíbilo a před dvěma dalšími lidmi vytáhl kuchyňský nůž, který držel v ruce. Nikoho neohrožoval, nezranil, nedošlo ke škodě, ale policisté vyhodnotili jeho jednání jako trestný čin výtržnictví. Přivolaná hlídka zjistila, že muž je pod vlivem alkoholu. Provedená dechová zkouška byla pozitivní, pachatel nadýchal 1,9 promile.
 
Vnikl do auta
Z krádeže a poškození cizí věci je podezřelý 29letý muž z Chomutova. V areálu garáží ulice Osvobození vnikl do odstaveného vozidla Ford Focus a na místě odmontoval různé součástky a odcizil povinnou výbavu vozidla. Majitel vyčíslil celkovou škodu na 7 tisíc korun. Skutek vyšetřují policisté z jirkovského obvodního oddělení.
 
Peněženka je pryč
Neopatrně se zachovala pracovnice úřadu v obci na Klášterecku. Když opustila kancelář, nezamkla a navíc nechala na místě volně odloženou peněženku s hotovostí a osobními doklady. Zloději stačilo pouze vejít a s peněženkou zase odejít, nikdo ho neviděl. Žena vyčíslila škodu na téměř 13 tisíc korun. Krádež vyšetřují policisté z Klášterce nad Ohří.
 
Napadl strážníka
Z trestného činu násilí proti úřední osobě se bude zodpovídat 55letý muž z Karlových Varů. V Klášterci nad Ohří nejdříve ohrožoval svůj život tím, že vstupoval do vozovky projíždějícím vozidlům. Neuposlechl výzvy strážníka, aby své jednání ukončil, naopak ho udeřil pěstí. Po převezení na místní oddělení policie ve výtržnostech pokračoval. Policisté zjistili, že je muž pod vlivem alkoholu. Pití prokázala dechová zkouška, přístroj naměřil 2,02 promile alkoholu v dechu. Za uvedený trestný čin hrozí pachateli až čtyři roky ve vězení.
 
9. listopadu 2012 
nprap. Marie Pivková 
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem