Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragická dopravní nehoda

Český Krumlov - U Velešína vyhasly tři životy. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Tragickou dopravní nehodu se smrtelným zraněním tří osob vyšetřují českokrumlovští kriminalisté.
 
Včera, krátce před 18. hod., jel 32letý řidič osobního vozidla tov. zn. Opel Astra Caravan po silnici I/3 ve směru Velešín – Netřebice. Za obcí Velešín objížděl dvě stojící vozidla, nezařadil se včas zpět do svého jízdního pruhu, ale jel stále po středu komunikace. V tu dobu jelo v protisměru nákladní vozidlo Volvo s návěsem – cisterna. Na to již pravděpodobně nestačil řidič osobního vozidla zareagovat a čelně narazil do přední části nákladního automobilu. V osobním vozidle zemřely tři osoby, již zmíněný řidič, jeho partnerka (28 let) a nezletilý syn (5 let). Na místo přivolaný lékař pouze konstatoval úmrtí v důsledku mnohačetných zranění neslučitelných se životem.
 
Případ okamžitě začali vyšetřovat českokrumlovští kriminalisté, kteří společně s dopravními policisty uzavřeli důležitý silniční tah ke státní hranici s Rakouskou spolkovou republikou do 22. hod.
 
Kriminalisté budou zkoumat, co bylo příčinou dopravní nehody, byla nařízena soudní pitva a  zaměří se i na technický stav vozidla Opel.
Vzhledem k tomu, že se v případě zesnulých osob jednalo o občany cizí státní příslušnosti, bylo provedeno vyrozumění pozůstalých prostřednictvím konzulátu.
 
Během dvou dnů se jedná již o druhou tragickou dopravní nehodu na českokrumlovsku, v neděli zemřel v blízkosti obce Dolní Dvořiště motocyklista.
 
nprap. Bc. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz                                                              
21. srpna 2012

DN u VelešínaDN u Velešína

vytisknout  e-mailem