Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Tragická dopravní nehoda

ŽĎÁRSKO: Náraz vozidla do stromu si vyžádal jeden lidský život 

Na Žďársku došlo k tragické dopravní nehodě, při které zemřel spolujedoucí ve vozidle Alfa Romeo.
V sobotu 21. června jel před jednou hodinou v noci řidič vozidlo Alfa Romeo ve směru od obce Milovy na Sněžné. Při jízdě v mírném stoupání na přímém úseku komunikace dostal pravděpodobně na mokré vozovce smyk, přejel do protisměru, kde automobil poté narazil do vzrostlého stromu. Při dopravní nehodě se ve vozidle zranili řidič a jeho spolujezdec.
Havárie automobilu byla policistům oznámena na tísňovou linku 158 těsně po jedné hodině v noci. Na místo dopravní nehody okamžitě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Zraněný třiadvacetiletý řidič byl transportován do nemocnice v Novém Městě na Moravě, kde byl hospitalizován. Jeho osmnáctiletý spolujedoucí utrpěl velmi vážná zranění, kterým při převozu do nemocnice podlehl.
 
Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, při které u něho požití alkoholu nezjistili, místo vážné dopravní nehody ohledali a zadokumentovali, dále provedli šetření. Vozidlo bylo zajištěno. Prověřování havárie převzali kriminalisté žďárského územního odboru, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Příčinu a veškeré okolnosti dopravní nehody dále prověřují.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
21. června 2014

vytisknout  e-mailem