Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragická dopravní nehoda

Český Krumlov – Střet osobního vozidla s cyklistou. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Krátce před desátou hodinou večerní včerejšího dne (21. 7. 2015) došlo na hlavním silničním tahu I/39 v úseku mezi obcí Hořice na Šumavě a Kladenské Rovné (směr Český Krumlov) k tragické dopravní nehodě. Řidič (33) osobního vozidla tovární značky Audi A6 Avant, jedoucí ve směru na Český Krumlov, narazil do před ním, ve stejném směru, jedoucího cyklisty. Ten následkem střetu utrpěl poranění, kterým i přes veškerou snahu zasahujících zdravotníků na místě podlehl.
Průběh, příčina a všechny další okolnosti nehody jsou předmětem následného policejního šetření, a to nejen českokrumlovských dopravních policistů, ale i kriminalistů, neboť událost naplňuje skutkovou podstatu trestného činu usmrcení z nedbalosti.
Kriminalisté v prvé řadě zjišťují identitu cyklisty. Ten u sebe neměl žádný osobní doklad. Jedná se o mladého muže ve věku do přibližně 25 let, velmi krátce střižených černých vlasů, oblečeného do černé mikiny, na zádech s vyobrazení lebky s námořnickou čepicí a dýmkou v ústech (foto 03), černého trička a šedočerných riflových kalhot, v pase s provázkem. Obut byl do modrých sportovních bot znaky Nike. Při sobě měl dotykový telefon bílé barvy značky iPhone a svazek klíčů s čipy. Jel na starším jízdním horském kole značky Superior, typu Hawk, červené barvy, s odpruženou přední vidlicí (foto 01).
Zároveň se tímto obracíme na další případné svědky, zvláště řidiče, kteří před desátou hodinou večerní projížděli po hlavním silničním tahu I/39 mezi Českým Krumlovem a Černou v Pošumaví (Lipnem) a mohli si zejména v úseku katastru obce Hořice na Šumavě všimnout uvedeného cyklisty, a to zejména stylu jeho jízdy, osvětlení kola a podobně, stejně jako způsobu a stylu jízdy řidiče osobního vozidla tovární značky Audi A6 Avant, černé barvy (foto 02), kdy oba jeli ve směru na Český Krumlov, aby své informace předali policistům na jejich služebně na Tovární ulici č. 165 v Českém Krumlově, telefonních linkách 974 232 321, 974 232 459, případně policejní lince číslo 158. Děkujeme.
  
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
22. července 2015
 
Odkazy do noveho okna

DN - OA x cyklista - 21. 7. 2015 - ČK - 01

DN - OA x cyklista - 21. 7. 2015 - ČK - ... 

Detailní náhled

DN - OA x cyklista - 21. 7. 2015 - ČK - 02

DN - OA x cyklista - 21. 7. 2015 - ČK - ... 

Detailní náhled

DN - OA x cyklista - 21. 7. 2015 - ČK - 03

DN - OA x cyklista - 21. 7. 2015 - ČK - ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem