Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tragická dopravní nehoda

KLADENSKO – Při kolizi zemřeli dva lidé. 

Vyšetřovatel služby kriminální policie šetří dopravní nehodu, ke které došlo včera 13. srpna 2020 před půl čtvrtou odpoledne mezi obcemi Kačice a Smečno.

Sedmačtyřicetiletá řidička osobního vozidla Renault Megane jedoucí z Kladna na Smečno na trojramenné křižovatce nerespektovala dopravní značku „Dej přednost v jízdě“, vjela do prostoru křižovatky před přijíždějící automobil BMW X4.

Devětačtyřicetiletý řidič tohoto vozidla se chtěl vyhnout střetu, proto strhl řízení vlevo. Automobil se však dostal do smyku, ve kterém vjel na pravou krajnici a následně do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním vozidlem Ford Fusion. Ford byl vlivem nárazu odhozen vpravo mimo komunikaci.

Při dopravní nehodě by usmrcen devětapadesátiletý řidič Fordu a jeho o rok starší spolujezdkyně utrpěla taktéž zranění neslučitelná se životem. Řidič BMW byl převezen s lehkým zraněním do kladenského nemocničního zařízení.

Alkohol byl u řidiče BMW i řidičky Renaultu vyloučen provedenými dechovými zkouškami. Škoda byla vyčíslena na cca 250.000,- Kč. Komunikace byla několik hodin plně uzavřena a byl prováděn odklon dopravy.

Přesné příčiny a průběh dopravní nehody jsou stále v šetření. Budou vyžádány znalecké posudky z oboru dopravy a soudního lékařství.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
14. srpna 2020

vytisknout  e-mailem