Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragická dopravní nehoda

Tábor - Veselí nad Lužnicí – Řidič ujel, policisté jej vypátrali a zadrželi. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krátce po půl páté hodině odpolední středy dne 19. listopadu 2014 přijali policisté oznámení, že se na třídě Čs. armády ve Veselí nad Lužnicí, v blízkosti mostu přes řeku Nežárku, nachází zraněná žena. Na místo byla okamžitě povolána zdravotnická záchranná služba a vyslána policejní hlídka místního obvodního oddělení. Skutečnosti na místě nasvědčovaly, že žena mohla být sražena projíždějícím automobilem. Žádné vozidlo se však na místě nehody nenacházelo a zasahujícím policistům se rovněž nepřihlásil ani žádný řidič. Žena (78) byla s vážným poraněním okamžitě transportována na traumacentrum do českobudějovické nemocnice. Zde však i přes snahu zasahujících lékařů krátce před půlnocí téhož dne svým zraněním podlehla.
Policisté místního obvodního oddělení ve spolupráci s dopravními policisty místo události pečlivě ohledali a zajistili důležité stopy. Dalším šetřením zjistili, že v okamžiku možné nehody místem projíždělo starší osobní vozidlo vínové barvy. Usilovné pátrání místních policistů pak přineslo kýžený výsledek. Na jednom z parkovišť města nalezli osobní automobil tovární značky Mazda Xedos 9, jehož poškození v přední části vozu odpovídalo ději uvedené události. Krátce po půlnoci pak dohledali i místního muže (32), který měl vozidlo řídit. Ten se následně k dopravní nehodě doznal.
Případ si převzali táborští kriminalisté. Muže obvinili ze spáchání trestných činů usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. V případě prokázání viny mu u soudu hrozí, mimo jiné, až trest odnětí svobody na dobu až pěti let.
Okolnosti nehody jsou i nadále předmětem šetření táborských kriminalistů i dopravních policistů. Ve věci byla nařízena soudní pitva zemřelé ženy.
V zájmu objektivního posouzení všech skutečností uvedené události žádáme další případné svědky, kteří se nacházeli v místě či v okolí nehody a mohli si všimnout zejména řidiče uvedeného vozidla tovární značky Mazda Xedos 9 vínové barvy, jeho stavu a způsobu jízdy, kdy k místu nehody přijížděl od místního vlakového nádraží, stejně tak pohybu poškozené ženy, případně měli k události další důvodné informace, aby své poznatky předali policistům na jejich služebně na náměstí T. G. Masaryka ve Veselí nad Lužnicí, na telefonní lince 974 238 760, případně cestou policejní linky číslo 158. Děkujeme.      
    
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
21. listopadu 2014 
 

vytisknout  e-mailem