Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Tragická dopravní nehoda

PLZEŇ - Včera v noci vyhasl jeden mladý život. Policisté hledají svědky. 

     Plzeňští policisté šetří tragickou dopravní nehodu, která se odehrála včera večer kolem desáté hodiny. Na silnici č. I/27 mezi Plzní a obcí Třemošná došlo ke srážce 19leté chodkyně s osobním motorovým vozidlem tovární značky Citroen, který řídil 33letý muž. Žena v důsledku střetu s autem utrpěla zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehla. Policisté se ihned začali příčinami dopravní kolize zabývat. V rámci prověřování události mimo jiné nařídili soudní pitvu zemřelé. Řidič, který byl účastníkem dopravní nehody, byl bezprostředně poté vyzván k provedení orientační dechové zkoušky ke zjištění, zda řídil pod vlivem alkoholu či nikoli. Výsledek zkoušky byl negativní. Policisté případ kvalifikovali jako přečin usmrcení z nedbalosti, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody s horní hranicí tří let. Příčiny nehody jsou zatím v šetření.

     V souvislostí s touto tragédií bychom rádi apelovali nejen na chodce, ale na všechny účastníky silničního provozu, to znamená i na cyklisty a řidiče motorových vozidel, aby za každé situaci respektovali nejen zákonem daná pravidla, ale řídili se  i  preventivními radami. Bližší info naleznete zde : http://www.policie.cz/docDetail.aspx?docid=22026264&docType=ART

     Policisté žádají svědky této dopravní nehody, kteří se policii dosud nepřihlásili, aby tak učinili a přišli podat své svědecké výpovědi. Stejně tak žádáme, aby se na tísňovou linku 158  ozvali občané, kteří se v uvedené době pohybovali na zmíněném místě a všimli si ženy pohybující se na silnici mezi Plzní a Třemošnou. Informace můžete sdělit na telefonním čísle 974 325 907 nebo se osobně dostavit na jakoukoli služebnu Policie České republiky.

por. Ing. Hana Štefflová
7. října 2014
 

vytisknout  e-mailem