Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Tragická dopravní nehoda na dálnici

KRAJ VYSOČINA: Po střetu s vozidlem zemřel řidič nákladního automobilu 

V sobotu 13. dubna došlo v ranních hodinách k tragické dopravní nehodě. Před půl osmou ráno přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o střetu vozidla s mužem na dálnici D1 ve směru na Brno na km 115. Na místo okamžitě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému.
Na základě provedeného šetření policisté zjistili, že řidič nákladního vozidla Volvo s návěsem zastavil na dálnici v odstavném jízdním pruhu a šel pravděpodobně opravovat defekt, přitom byl sražen kolem projíždějícím osobním vozidlem Audi. Pětačtyřicetiletý řidič nákladního automobilu utrpěl při nehodě těžká zranění, kterým i přes okamžitou pomoc dalších řidičů, kteří k místu nehody v tu dobu přijeli, a poté veškerou snahu lékařů zdravotnické záchranné služby na místě podlehl. Jednalo se o cizince.
S podezřením na zranění byl do nemocnice převezen osmačtyřicetiletý řidič vozidla Audi a jeho dva spolujedoucí. Policisté provedli u řidiče osobního automobilu dechovou zkoušku, při které u něho požití alkoholu nezjistili. Prověřování tragické nehody převzali kriminalisté jihlavského územního odboru.
 
Dálnice ve směru na Brno byla po dopravní nehodě zcela neprůjezdná a policisté odkláněli dopravu na sjezd na dálniční přivaděč na Jihlavu a dále k nájezdu u Velkého Beranova. Zprůjezdnit levý jízdní pruh na úseku dálnice, kde došlo k dopravní nehodě, se podařilo po deváté hodině dopoledne. Plně zprůjezdněna byla dálnice před jedenáctou hodinou dopoledne.  
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
13. dubna 2013

vytisknout  e-mailem