Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Tragická dopravní nehoda u Lomnice

SOKOLOVSKO – Muž byl obviněn a hrozí mu až osmileté vězení. 

AKTUALIZACE k 9. 8. 2024:
Sokolovští kriminalisté dnes, tedy v pátek 9. srpna 2024, zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinů usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na osm let.

nprap. Jakub Kopřiva
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ve středu 31. července letošního roku došlo krátce před jednadvacátou hodinou na pozemní komunikaci číslo III/21028 u obce Lomnice k tragické dopravní nehodě osobního automobilu a cyklisty. K té mělo dojít tak, že dvaačtyřicetiletý řidič osobního vozidla značky Mercedes jedoucí ve směru ze Sokolova do obce Lomnice z dosud nezjištěných příčin narazil do projíždějící osmatřicetileté cyklistky a dále do další nezletilé cyklistky. 

Při dopravní nehodě utrpěla bohužel osmatřicetiletá cyklistka zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehla. Nezletilá cyklistka utrpěla zranění, se kterými byla letecky transportována do nemocnice. 

Dvaačtyřicetiletý muž měl na místě sdělit, že nebyl řidičem osobního automobilu, jelikož ho měl řídit jeho rodinný příslušník, který z místa utekl. Policisté se začali případem okamžitě zabývat a provedeným šetřením zjistili, že měl vozidlo řídit právě dvaačtyřicetiletý muž. Následně u něj policisté provedli orientační dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,64 promile alkoholu. 

Sokolovští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů usmrcení z nedbalosti a ublížení na zdraví z nedbalosti. 

nprap. Jan Bílek
1.8.2024

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem