Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragická dopravní nehoda-obvinění

J.Hradec - Rodvínov – Viníkem je patrně řidič vozu Peugeot nikoliv Škody Felicie. (Hlasová schránka 974 233 116)  

Dne 26. listopadu, v půl čtvrté odpoledne, došlo na silnici č. I/23 v obci Rodvínov na Jindřichohradecku k tragické dopravní nehodě, při níž se střetla tři vozidla. Dle prvotního šetření na místě dopravní nehody byl jako pravděpodobný viník  nehody označen řidič Škody Felicie.

Na základě  zadokumentování průběhu dopravní nehody na místě samém, výslechu všech zúčastněných osob včetně svědků této tragické události jindřichohradeckými kriminalisty, zejména pak na základě vypracovaného znaleckého posudku z oboru dopravy byl policejním komisařem  dne 25. ledna 2017 obviněn řidič (r.1951)  osobního automobilu Peugeot 307, jenž   jel  ve směru od obce Jarošov nad Nežárkou na Jindřichův Hradec. Již obviněný řidič  se pravděpodobně plně nevěnoval řízení a nesledoval situaci v provozu  na pozemní komunikaci, když  v místě odbočky u BČS „U Pštrosa“ patrně přehlédl před ním jedoucí  automobil  Škoda Felicia  do kterého narazil a to do jeho pravé zadní části. Vozidlo Škoda Felicia  bylo po tomto nárazu odraženo dopředu do protisměrného jízdního pruhu, kde následně do jeho pravého boku narazil protijedoucí osobní automobil  Fiat Ulysse .  Vozidlo  Peugeot 307 po střetu vjelo vpravo mimo vozovku.

V důsledku dopravní nehody utrpěl spolujezdec z předního sedadla vozidla Škoda Felicia  smrtelná zranění, kterým na místě podlehl. Řidič vozidla a spolujezdec  sedící na pravém zadním sedadle utrpěli těžká zranění. Dopravní nehodou utrpěl lehké zranění řidič vozidla Fiat Ulysse.  Spolujezdkyně z předního sedadla  utrpěla lehké zranění  jako její syn  sedící vzadu vpravo. Řidič vozidla Peugeot  307  utrpěl lehká zranění.  Škoda na vozidlech, která je v tomto případě zanedbatelná, činí nejméně  90 000 korun.

Obviněný řidič vozidla Peugeot 307 je nyní policejním komisařem trestně stíhán na svobodě pro trestné  činy     usmrcení z nedbalosti  a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, kde mu v případě soudem prokázané  viny hrozí trest odnětí svobody v rozmezí   jeden rok až šest let.

Prvotní zpráva na níže uvedeném odkazu:

http://www.policie.cz/clanek/tragicka-dopravni-nehoda-498907.aspx

 

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

31. ledna 2017

 

vytisknout  e-mailem