Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Tragická dopravní nehoda ve Smržovce - AKTUALIZACE - hledáme důležitého svědka!

JABLONECKO - Po střetu s protijedoucím vozidlem na místě dopravní nehody zemřela spolujezdkyně z osobního vozu, jehož řidič z dosud nezjištěných příčin přejel na přímém úseku silnice do protisměru. 

Dnes dopoledne v 11.18 hodin policisté na lince 158 přijali oznámení o vážné dopravní nehodě, která se v té době stala na silnici první třídy č. 14 ve Smržovce v ulici Hlavní. Řidič s vozidlem Škoda Felicia jel ve směru od Tanvaldu a na přímém úseku silnice dosud z nezjištěných příčin vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem VW Transporter, jehož řidič se ještě snažil tomuto střetu zabránit, což se mu bohužel již nepodařilo.
 
79letý řidič Škody Felicie byl s těžkým zraněním transportován do liberecké nemocnice. Jeho 74letá spolujezdkyně na místě dopravní nehody zemřela. Na vyšetření do nemocnice byli také z místa události převezeni řidič i spolujezdec z vozidla VW Transporter.
 
Příčina a veškeré okolnosti dopravní nehody včetně charakterů zranění osob jsou předmětem probíhajícího šetření.
 
 
8. 10. 2015
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 
 
AKTUALIZACE ze dne 9. 10. 2015 - Kriminalisté hledají důležitého svědka:
 
Dosud provedeným šetřením a na základě vytěžení záznamu z kamerového systému bylo zjištěno, že dříve než došlo k uvedenému tragickému střetu, před vozidlem Škoda Felicia zastavil dosud nezjištěný řidič s neustanoveným osobním vozem, který dával protijedoucímu vozidlu VW Transporter přednost při odbočování vlevo. Řidič Škody Felicia se v tomto okamžiku náhle vyjel vlevo do protisměru, kde došlo k osudnému střetu. Uvedený neznámý řidič následně skutečně odbočil vlevo a z místa události však odjel.
 
Kriminalisté z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou, kteří v současné době celý případ šetří, žádají uvedeného neznámého řidiče, aby se jim přihlásil na tel. č. 974 474 450 nebo na bezplatné lince 158. Na těchto telefonních číslech samozřejmě také přivítáme od občanů jakékoliv informace vedoucí ke zjištění totožnosti neznámého řidiče i k jeho vozidlu.
 
 
9. 10. 2015
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem