Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tragická nehoda

TEPLICE - Řidič na místě zemřel; Noc strávil lupič v cele... 

Tragická nehoda
     Dne 29. srpna 2011 kolem 13.40 hodin došlo mezi obcemi Kvítkov a Suché k tragické dopravní nehodě. Řidič motorového vozidla tovární značky Škoda Felicia vyjel z dosud nejištěných příčin do protisměru a následně mimo vozovku, kde narazil do stromu. Po střetu došlo k požáru vozidla, 61letý muž utrpěl zranění neslučitelná se životem. Příčina havárie je předmětem dalšího šetření policistů.
 
Noc strávil v cele
     Až deset let za mřížemi může strávit 39letý muž, který v Oseku oloupil svou známou. Poté, co se posilnil alkoholem, požadoval po poškozené, která ho u sebe nechala bydlet, vydání finanční hotovosti ve výši 100 korun. Když mu žena řekla, že mu peníze nedá, začal jí vyhrožovat, a když ještě uslyšel, že na něj zavolá policii, stupňoval své výhružky a hodil po ní vázu, která stála na stole. Úderu se žena vyhnula, násilník tedy vzal celé křeslo a hodil ho po poškozené, kterou zasáhl do nohy. Žena mu ze strachu o své zdraví peníze dala a muž odešel pryč. V noci se ale vrátil a dožadoval se vstupu do bytu, to už si ale pro násilníka přijela policejní hlídka a „ubytovala“ ho v policejní cele. Agresorovi byla při dechové zkoušce naměřena hodnota 3 promile alkoholu v dechu, policejní komisař ho obvinil z trestných činů loupeže a nebezpečného vyhrožování.
 
Kašna zůstala suchá
     Lázeňští hosté i obyvatelé Teplic zřejmě budou muset po nějakou dobu oželet pohled na vodní proudy tryskající z Kolostujovy kašny, která se nachází v Lázeňském parku v centru města. Neznámý pachatel totiž z útrob památky odcizil ponorné vodní čerpadlo, které zajišťovalo funkčnost jedné z ozdob parku. Celková škoda, kterou neznámý zloděj způsobil, přesáhla 26 tisíc korun, policisté věc prošetřují pro podezření z přečinů krádeže a poškození cizí věci.
 
Dostali chuť na kávu
     Dvojici mužů ve věku 32 a 28 let, kteří šli na „nákup“ bez peněz čekají nemalé problémy. Lapkové odcizili z prodejny v Duchcově 23 balení instantní kávy v hodnotě 1723 korun. Za zboží nezaplatili a dostali se tak na policejní služebnu. Zatímco jednání mladšího zloděje bylo kvalifikováno jako přestupek proti majetku, za který mu může být uložena pokuta až 15 tisíc korun, starší muž si převzal podezření z přečinu krádeže. V uplynulých třech letech byl totiž za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen, proto je na jeho jednání nahlíženo jako na trestný čin, který ho může stát až dva roky svobody.
 
Z bytu zmizely šperky
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do bytu v prvním poschodí panelového domu. Zloděj překonal okno vedoucí do bytu, ze kterého následně odcizil zlaté šperky, peníze a elektroniku. Celková škoda byla vyčíslena na 66 tisíc korun, po pachateli a odcizených věcech policisté ve spolupráci s kriminalisty intenzivně pátrají.
 
 
Teplice, 30. 8. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem