Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Tragická nehoda mezi Napajedly a Topolnou

ZLÍNSKO: Za riskování zaplatili dva mladí muži životem. 

Dva dvaadvacetiletí muži z Uherskohradišťska dnes zemřeli při dopravní nehodě, která se stala kolem páté hodiny ráno mezi obcemi Napajedla a Topolná na Zlínsku.
Osobní auto Peugeot jelo ve směru na Topolnou. Ze stop na silnici bylo zcela zřejmé, že vůz se musel řítit vysokou rychlostí. Auto dostalo smyk, vjelo do protisměru, kde do něj narazila Škoda Felicie. Peugeot vyletěl z cesty a skončil v poli. Vůz se při nehodě doslova roztrhal, oba mladí pasažéři z něj vypadli. Kusy auta i věci z něj jsme našli rozházené na několika desítkách metrů.
Jeden kolemjedoucí řidič a posléze i hasiči se snažili oba mladé muže oživovat, bohužel se to nepodařilo ani jim ani profesionálům ze zdravotnické záchranné služby.
Z vyšetřování policistů vyplynulo, že za nehodou je jednoznačně nepřiměřená riskantní rychlost řidiče z Peugeotu. Čtyřicetiletý řidič Felicie, který jel v protisměru, se podle brzdné dráhy usilovně snažil zastavit, nárazu ale předejít nemohl. Sám utrpěl zranění, která mu ošetřili ve zlínské nemocnici, na životě ohrožen není. Vyšetřovatelé nehody s téměř stoprocentní jistotou potvrdili, že mladí muži v Peugeotu byli připoutáni. Auto muselo jet takovou rychlostí, že se pásy po nárazu zpřetrhaly. Roli alkoholu u viníka v tuto chvíli zatím nemůžeme potvrdit ani vyvrátit.
Místo nehody bylo neprůjezdné, dopravní policisté ostatní auta odkláněli asi čtyři hodiny.
Při nehodách na Zlínsku v tomto roce zemřelo už pět lidí, což je stejný počet jako za celý loňský rok.
 

7. března 2010, mjr. Ing. Jana Bartíková

 

 

 

vytisknout  e-mailem