Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tragická nehoda na D5

PRAHA VENKOV-ZÁPAD – K dopravní nehodě se smrtelným zraněním vyjížděli ve večerních hodinách v sobotu 6. září 2014 dopravní policisté z dálničního oddělení v Rudné 

VYDÁNO: 7. září 2014
ČAS:         13:30 hodin
 
Deset minut před devátou hodinou večerní přijali policisté z dálničního oddělení oznámení o nehodě se smrtelným zraněním na dálnici D5 poblíž obce Rudná ve směru na Plzeň, kteří na místo vyjeli společně s kriminalisty z územního odboru Praha venkov-ZÁPAD.
 
Z výsledků prvotních šetření a provedeného ohledání místa dopravní nehody bylo zjištěno, že dvojice mužů ve věku 31 a 36 let v místech čerpací stanice ve směru na Prahu přebíhala dálnici k protější čerpací stanici ve směru na Plzeň. V pravém jízdním pruhu ve směru na Plzeň byl šestatřicetiletý muž sražen projíždějícím osobním vozidlem a následně se střetl ještě s dalšími za ním jedoucími vozidly, kamiónem a osobním automobilem.Sražený muž utrpěl zranění v takovém rozsahu, která se neslučovala se životem a na místě jim podlehl. Ke zranění jiných účastníků nehody nedošlo.
 
Dopravní policisté společně s kriminalisty zjišťují, co bylo bezprostřední příčinou nehody a na základě výsledků provedených šetření budou posuzovat i míru zavinění jednotlivých účastníků této tragické nehody.
 
Jednou z prověřovaných okolností je i to, zda usmrcený muž nebyl v době střetu pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky. Toto by měl potvrdit výsledek nařízené soudní pitvy. U všech účastníků nehody byla provedena dechová zkouška. U osob ve vozidlech byl výsledek odborného měření negativní, pouze u jednatřicetiletého muže z dvojice přebíhající dálnici, pozitivní.  
 
V době přítomnosti složek IZS na místě, prováděného ohledání místa nehody, její dokumentace s následným odklízením jejích následků byl provoz na dálnici D5 ve směru na Plzeň omezen, s průjezdností pouze levým jízdním pruhem.
 
nprap. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Středočeského kraje
7. září 2014

vytisknout  e-mailem