Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tragická nehoda na Hromovce

TRUTNOVSKO - Ve Špindlerově Mlýně zahynul řidič skútru 

Krátce před 8. hodinou ranní přijal operační důstojník informaci o tragické nehodě, ke které došlo ve Špindlerově Mlýně.

Dva zaměstnanci skiareálu jeli na sněžném skútru z dolní stanice lanové dráhy Hromovka směrem k horní stanici. Z dosud zatím nezjištěných příčin začal ale skútr na zledovatělém sněhu samovolně ujíždět směrem dolů, kde se po zhruba 500 metrech zastavil.

Oba muži stihli ze skútru sesednout, 57letý řidič se ale zřejmě nedokázal na ledovém povrchu zastavit a sjel zhruba 200 metrů do lesa. Při tomto pádu utrpěl, bohužel, velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl. Mladší, 25letý spolujezdec, vyvázl z nehody bez zranění.

Na místo neštěstí přistál i vrtulník záchranné služby, potom co ale lékař konstatoval exitus, odletěl zpět na základnu prázdný.

Trutnovští kriminalisté a policisté z obvodního oddělení, kteří bezprostředně po oznámení přijeli na místo, začali kromě kompletního zadokumentování místa nehody vyslýchat zúčastněné svědky. Vyšetřovatel nařídil provedení soudní pitvy zemřelého a z důvodu zkoumání technického stavu bude zajišťovat předmětný sněžný skútr.

Nehoda je stále v šetření.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 17.4.2015, 11:30

Odkazy do noveho okna

ŠM-nehoda skútru

17.4.2015 

Detailní náhled

ŠM-nehoda skútru

17.4.2015 

Detailní náhled

ŠM-nehoda skútru

17.4.2015 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem