Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Tragická nehoda na Třebíčsku

TŘEBÍČSKO: Srážku s osobním vlakem nepřežil řidič traktoru 

Policisté z Územního odboru Třebíč vyšetřují okolnosti tragické dopravní nehody, ke které došlo ve čtvrtek 12. září v obci Lesůňky na Třebíčsku. Oznámení o nehodě jsme přijali cestou zdravotnické záchranné služby pět minut po poledni.
 
Na nechráněném železničním přejezdu v obci Lesůňky došlo ke střetu osobního vlaku a traktoru Zetor. Vlak jel po železniční trati mezi Jaroměřicemi nad Rokytnou a Šebkovicemi. Následky nehody jsou fatální – osmasedmdesátiletý řidič traktoru utrpěl při střetu zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel. V osobním vlaku cestovalo v době nehody kromě strojvedoucího a vlakvedoucího deset cestujících. Jednoho cestujího z vlaku ošetřili lékaři na místě, zranění v obličeji utrpěl šestačtyřicetiletý strojvedoucí, kterého posádka rychlé zdravotnické služby převezla na vyšetření do Nemocnice v Třebíči.
 
Řidič traktoru s přívěsem plně naloženým obilím přijížděl po polní cestě ve směru od středu obce a při přejíždění železničního přejezdu zřejmě nerespektoval červená výstražná světla zabezpečovacího zařízení železničního přejezdu. S traktorem vjel do kolejiště v okamžiku, kdy tudy projížděl osobní motorový vlak. Místo střetu zůstalo po nehodě zcela neprůjezdné. Dopravu v místě usměrňovali policisté a řidiči museli jezdit po okolních komunikacích. Při nehodě byla způsobena hmotná škoda v celkové výši 400 000 korun. Policisté provedli u strojvedoucího vlaku orientační dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Další okolnosti tragické dopravní nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování.
 
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
12. září 2013

vytisknout  e-mailem