Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragická nehoda u Lhenic

Prachatice - Policisté, záchranáři i hasiči zasahovali u tragické dopravní nehody mladé posádky vozidla značky Golf.  

Přes veškeré dopravně bezpečnostní akce, plánované a realizované policií o prodlouženém velikonočním víkendu si jihočeské silnice vyžádaly v neděli v podvečer svoji další oběť. Na vině však bude pravděpodobně nezvládnutá rychlá jízda osmnáctiletého řidiče.

DN Lhenice foto I.jpg
Všechny složky integrovaného záchranného systému vyjely v neděli krátce před šestou večer na silnici číslo 122 mezi obce Lhenice a Hrbov. Hasiči museli na místě z vozidla VW Golf v kombi provedení vyprostit a vystřihat jeho posádku, pět mladých lidí. Pro těžce zraněného řidiče (18 let) si přiletěla posádka vrtulníku letecké záchranné služby. Spolujezdci sedícímu vedle řidiče (22 let) již nebylo pomoci, zemřel na místě nehody. Spolucestující sedící ve vozidle vzadu, dva chlapci a dívka (všichni ve věku 15 let) utrpěli jedno těžké a dvě lehká zranění. Posádky sanitek je po prvotním ošetření převezly do nemocnice.

Jak zjistili na místě policisté, řidič vozidla dostal pravděpodobně vlivem nepřiměřeně rychlé jízdy při průjezdu zatáčkou smyk a s vozidlem narazil do stromu po pravé straně silnice. Vozidlo policisté zajistili. Silnice byla obousměrně uzavřena do zhruba půl desáté večer. Spolujezdec, který při nehodě podlehl svým zraněním se tak stal letošní třináctou obětí dopravních nehod.
 

DN - video:

DN Lhenice video .mp4

DN Lhenice video II.mp4

 

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

5. dubna 2015

Odkazy do noveho okna

DN Lhenice foto I

DN Lhenice foto I 

Detailní náhled

DN Lhenice fotoII

DN Lhenice fotoII 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem